#lekkergenieten

Van die mensen die altijd op reis zijn en de gaafste plekken ter wereld bezoeken. Je kent ze wel. Terwijl ik Facebook door scroll stuit ik op de ene na de andere selfie. Bekenden in een ver land met lekker eten, mooi weer en nog mooiere stranden. Studenten die een aantal maanden in het buitenland vertoeven. Proevend van het goede leven in Europa of een ander continent. Adrenaline junkies die de snelheid en hoogte opzoeken op de mooiste pistes. Ik mis enkel nog de hashtag #lekkergenieten. Hoogst irritant.

Ik bekijk de foto’s. Zuid-Afrika vol met wijngaarden, gras nog groener dan bij de buren en een strakblauwe lucht. Vervolgens de Antillen waar de hemelblauwe zee schittert door de zonnestralen terwijl de golven zachtjes neerkomen op de kiezels en het witte zand. De warmte spat van mijn beeldscherm af. Peru met felle kleuren en wijs uitziende mensen. Kroegen en strand in Malaga. Iemand met een pint Guinness in een pub in Dublin. Oudjaar in London met die gigantische vuurwerkshow. Die waarvan je de beelden vast al eens hebt gezien. Een dronken feestganger met een glas glühwein in de hand dansend op de bar tijdens de Après ski.

Zucht. Waarom ik het hoogst irritant vind? Simpel. Ik word er jaloers van. Geen mooie eigenschap maar helaas, ik voel het wel. Want ik wil ook naar die fantastische plekken en toffe mensen ontmoeten. De felle zon op mijn nog bleke huid voelen branden. Een biertje drinken in een hangmat op het strand terwijl ik naar de zonsondergang kijk. Een road trip door de United States. Tempels bezoeken in Aziatische landen. Feesten in een kroeg midden in een grote stad. Snoeihard de piste af skiën. Kennis maken met andere culturen dan de mijne.

De kans dat al die plannen tot uitvoering worden gebracht is voorlopig nog niet bijster groot. Want hoe doen zij dat toch? Terwijl ik bijna niet aan sparen toe kom, en zo royaal leef ik dan toch ook weer niet, lijkt de geldkraan bij anderen te blijven lopen. Na twee duurdere vakanties in de afgelopen twee jaar moeten mijn plannen nog even wachten. En of ze allemaal gaan lukken, wie weet ooit. Dan knal ik ook mijn Facebook tijdlijn vol met foto’s waar menig mens jaloers op wordt en niet omheen kan. Uiteraard met de hashtag #lekkergenieten. Gewoon omdat het kan. Want laten we eerlijk zijn. De wereld over reizen willen we (bijna) allemaal wel.