Being single

AnnaBrouwers 25 jan 2016

Ik ben single en ik heb het idee dat mijn omgeving daar meer moeite mee heeft dan ik zelf. Kijk, het zou wel weer eens leuk zijn en ja het mag van mij ook wel weer eens gebeuren maar ik kan moeilijk iemand aan zijn haren van straat slepen toch? Ik ontmoet vast wel weer eens een keer een man die ik leuk vind maar dat kan ook over drie jaar zijn en moet ik mezelf dan tot die tijd heel zielig vinden? Daar pass ik eerlijk gezegd dan toch liever voor. Maar dat constante vragen naar het single bestaan voert ten eerste de druk nogal op (neeee na onze vorige lunch nog steeds niet nee), maakt ons elke keer weer extreem bewust van het feit dat je inderdaad nog steeds single bent en is ten derde ook zeer onboeiend want ja je bent single en dat verandert ook niet door het er continu over te gaan hebben met je vriendin die je aankijkt met haar het-komt-allemaal-echt-goed-tenminste-dat hoop-ik-ogen. Doe normaal.
Dat hoogst haalbare om een vriend te hebben snap ik niet. Tuurlijk is het leuk om weer verliefd te zijn en kan een relatie heel leuk zijn maar ik blijf het toch echt meer zien als aanvulling op mijn leven dan als invulling. Als ik soms de problemen en geklaag hoor van vriendinnen ben ik maar wat blij dat ik na een dag werken niet ook nog de energie hoef op te brengen om naar m’n vriend en zijn werk issues te luisteren. Begrijp me niet verkeerd, een relatie kan echt heel leuk zijn en absoluut een verrijking maar laten we niet doen of ons hele leven een grote wandelende zoektocht is totdat we eindelijk, gelukkig, een partner vinden. Er is echt meer in het leven dan dat. Dus stop met doen alsof wij singles constant op zoek moeten zijn en eerder dan een relatie ons leventje niet compleet is. Wij doe het gewoon op ons eigen manier en komen op een gegeven moment echt wel iemand tegen dus dan kunnen jullie die nu een relatie hebben ook weer rustig ademhalen.
Zullen we afspreken dat gesettelden niet meer mogen vragen of singles al iemand hebben? We vertellen het echt wel als het zo is. Dan hoor je het echt meteen want dan wíllen we het er for a change een keer over hebben.
Tot die tijd, laat ons lekker, we’re doing fine.