Ach het zijn maar vrouwen!

Ingrid Aanen 18 jan 2016

Ik ben boos, nog steeds. Groepen mannen die in groten getale vrouwen aanranden en beroven. Op oudejaarsavond tegelijkertijd in verschillende steden in Duitsland. Het lijkt wel een super slechte film. Wat me nog het meest verontrust is dat het onder tafel wordt geschoven. De oudejaarsavond was rustig verlopen. Nee we gaan er vooral niet over praten. Wat maakt het uit, het zijn maar vrouwen!

Laat ik even heel duidelijk zijn, het interesseert me geen lor wie deze aanranders zijn. Of ze nou zwart, blank, bruin, groen of rood zijn, je blijft met je handen af van vrouwen. En doe je dat toch dan hoor je aangepakt te worden en keihard duidelijk gemaakt dat je zo niet met vrouwen omgaat. We leven toch niet meer in het stenen tijdperk! Voor de rechter zul je je straf aanhoren, althans die illusie heb ik altijd gehad.

Langzaam wordt steeds meer duidelijk, schoorvoetend wordt door de Duitse politie aangegeven dat er toch van alles aan de hand was en heel veel is misgegaan. Nog erger wordt het verhaal als blijkt dat ook in Zweden massa aanrandingen hebben plaatsgevonden en ook onder het tapijt geveegd zijn! Zowel in 2014 als in 2015. Beide keren is dit gebeurd op een muziekfestival. Ook hier werd gekozen om erover te zwijgen. Dat kan blijkbaar, ach het zijn maar vrouwen!

Elke reden die nu wordt gegeven om er over te zwijgen, is fout. Aanranders horen aangepakt en gestraft te worden ongeacht wie, wat of waar.

De afgelopen dagen heb ik veel steunbetuigingen gezien op social media. De verontwaardiging is groot. Inmiddels zijn er wat Nederlandse jongerenorganisaties die zaterdag op de Dam gaan protesteren en als steunbetuiging aan de vrouwen een minirok zullen dragen. De dj’s van radio 3FM gaan deze actie uitbreiden en zullen die dag in minirok de uitzending presenteren. Ludieke actie, hulde aan deze mannen! Ik hoop dat de actie nog verder zal uitbreiden.

Wij vrouwen kunnen heel veel protesteren en dat doen we ook. Maar een protest van echte mannen, ja jullie, mannen die alleen vrouwen aanraken als ze daar toestemming voor hebben, is heel hard nodig. Laten we de publieke verontwaardiging niet als een nachtkaars laten uitgaan. Kom op mannen laat je horen en vertel dit gespuis luid en duidelijk dat je zo niet met vrouwen omgaat. Misschien dat jullie mannen tot ze door kunnen dringen. Naar ons luisteren ze niet want ach, wij zijn maar vrouwen!