Uit naam van de Islam…

Marit1511 11 dec 2015

‘Niet alle moslims zijn terroristen, maar bijna alle terroristen zijn moslim’. Ik hoor uitspraken als deze te vaak en het maakt mij boos.
Moslim vrienden van mij verontschuldigen zich voor de daden die IS pleegt uit naam van de Islam. Deze misselijkmakende daden worden niet gepleegd vanuit de Islam, deze daden hebben niets met de Islam te maken en onschuldige hoeven zich hier niet voor te verantwoorden.
Het op gruwelijke wijze vermoorden van onschuldige vrouwen en kinderen, van mensen die voor hun mening uitkomen, van ongelovige en ‘verkeerd’ gelovige wordt door geen enkele godsdienst goedgekeurd.
Laten we de mensen die voor deze afschuwelijke groepering vluchten, verzorgen en opvangen. En niet schreeuwen dat ze ons belastinggeld komen opmaken. Er zitten rotte appels tussen de asielzoekers. Maar er zitten ook rotte appels tussen de Amsterdammers, Groningers, Brabanders en alles wat daar tussenin zit.
Laten we onze krachten bundelen en deze mooie passage uit de Koran onthouden: ‘Whosoever kills an innocent human being, it shall be as if he had killed all mankind, and whosoever saves the life of one, it shall be as if he had saved the life of all mankind’.

Kijk op de site van Vluchtelingenwerk Nederland om te zien wat JIJ kunt doen om deze mensen een zo fijn en vredig mogelijk eind van het jaar te geven.

Peace.