Onze dochter.

Ardnas 27 nov 2015

Onze dochter,

Twaalf jaar geleden werd ze geboren, een pracht van een roze wolk. Over de naam waren we het al maanden daarvoor eens geworden. We hadden een mooie naam uitgekozen, met een mooie betekenis. Een vrij onbekende naam. Zo onbekend dat we 4 geboortekaartjes voor jongens kregen toegestuurd.

In de kraamtijd kregen we vaak te horen: “Wat een mooie naam, ik had de naam nog nooit gehoord!” De vraag: ”Heeft de naam ook een betekenis” kwam er dan meestal vrij snel achteraan.

Natuurlijk vertelden we graag waar de naam vandaan kwam. Dat ze vernoemd was naar een van de belangrijkste godinnen uit de Egyptische mythologie. De godin die was geboren met haar tweelingbroer Osiris. Voortgekomen uit de liefde van hemelgewelf, Noet, en aarde, Geb.
Met deze prachtige naam groeide onze dochter op en in haar jonge jaren kreeg ze nog vaak te horen wat een mooie naam ze had…………

Inmiddels is ze twaalf en beseft ze dat haar naam niet meer prachtig wordt gevonden. Dat als je haar naam in Google intypt, je niet meer uitkomt, zoals eerst, bij de Egyptische Godin. Dat haar naam wordt geassocieerd met bloedvergieten en vreselijke gebeurtenissen. Dat haar naam wordt gebruikt voor gruwelijkheden waar zij zich ver vanaf wilt houden. Ze ziet haar naam in de krant boven artikelen die ze zelf liever niet leest. Ze merkt dat er kinderen zijn die niet goed kunnen omgaan met haar naam, omdat die kinderen bij het horen van haar naam, denken aan dingen waar ze niet meer aan willen denken. Ze hoort haar naam genoemd worden door premier Rutte als hij spreekt over Parijs en vraagt zich hardop af, waarom hij niet IS zegt……………

Parijs en de opmerking van mijn dochter……….. ik ben er even stil van en denk even terug aan hoe wij deze bijzondere naam met oorspronkelijk mooie betekenis, vol liefde aan onze dochter hebben gegeven en stilletjes hoop ik voor iedereen dat het snel afgelopen is met deze waanzin.
Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest van deze godin waarvan haar naam zo wordt misbruikt.

Onze dochter heet Isis, genaamd naar de godin van de vruchtbaarheid, magie, mysterie en…………….LIEFDE.