Nacer Barazite is een beetje hypocriet

Timmie 4 nov 2015

Wat die Nacer Barazite doet, of níet doet eigenlijk, mag dat nou helemaal? Ja, dat mag. Vrijheid van godsdienst, mon ami. Barazite werkt niet als ambtenaar bij de burgerlijke stand of als wijkagent bij de politie. Nacer Barazite is speler van FC Utrecht, geen overheidsmedewerker die neutraal hoort te zijn. Hij doet niks strafbaars.

Vind ik er dan niks van? Natuurlijk wel. Ik vind het verwerpelijk. Niet zozeer het handen weigeren zelf, als wel de gedachte die erachter zit. Het getuigt van een verwrongen, achterhaald en hopeloos middeleeuws man/vrouw-beeld. Toch respecteer ik Barazite. Niet zijn daad, maar wel zijn grondrecht.

Is het handje weigeren van Barazite een prelude voor het einde der tijden? Nee, dat nou ook weer niet.

Het heeft ook wel weer iets grappigs. Een klef handje kan er nog niet vanaf, maar Nacer laat zich voor en na het interview wel uitvoerig betasten door dat onreine vrouwmens. Ja hallo! Wil je dat in de toekomst wel even laten Hélène? Het wordt helemaal lachwekkend als Barazite de 3-2 tegen Twente maakt, en lekker geknuffeld wordt door een half dozijn heerlijk bezwete mannen. Zelfs ik werd er een beetje opgewonden van!

Bovenal heeft het ook wel weer iets pijnlijks. Want het is natuurlijk heel makkelijk uit naam van Allah principieel te zijn en een vrouw de hand te weigeren als zij jou deze aanbiedt. Iets lastiger wordt het echter als het salaris dat FC Utrecht jou elke maand overmaakt mede mogelijk wordt gemaakt door Amstel Bier. Inderdaad, de brouwer van die duivelse combinatie van gerst, mout en hop. Producent van miljoenen blikjes en flesjes vloeibaar haram!

Of zou Nacer bij de contractbesprekingen dat deel salaris hebben geweigerd dat Amstel ophoest? De vraag stellen is hem beantwoorden.

Nacer Barazite is een beetje hypocriet.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nacer Barazite is een beetje hypocriet
Sluiten