Mediageil

Antonie Niessen 9 nov 2015

Het was de week van de nieuwe hype ‪#‎zeghet‬. Een Twitter account die in het leven is geroepen om seksuele intimidatie bespreekbaar te maken. Het zal niemand verbazen dat ‘’Anousha Nzume aka Anna Senga Figee aka Anna Steijn aka Anna Nzume’’ één van de initiatiefnemers was. Ook deze beroepsactiviste heeft iets vreselijks op dat gebied meegemaakt en in de maand dat Sinterklaas en haar grote vriend Zwarte Piet voet op Nederlandse bodem zetten mag zij natuurlijk niet ontbreken. Deze tranentrekkende anti-Zwarte Piet strijder met een D-status en een vaag verleden als zeepsterretje plaatste de volgende tweet op #zeghet : “Je wilt gewoon een pik in je mond, vieze bruine slet. Ik schaamde me en bleef stil. Nu niet meer #zeghet.” Zet em op, Annie.

Het was ook de week van de mannen met meerdere dochters. Zo vond Robert ten Brink het niet nodig om zijn werkzaamheden voor All you need is love te onderbreken voor de begrafenis van zijn 90 jarige moeder. Het imago van onze liefdes dokter en vader van 5 dochters heeft in mijn ogen een aardige deuk opgelopen. Ik blijf het bespottelijk vinden dat je kiest voor de centen ipv de laatste eer te bewijzen aan de vrouw die jou het leven heeft geschonken. Producent Endemol kwam met de volgende verklaring naar buiten : “Robert heeft in goed overleg met de familie besloten toch naar Australië af te reizen alwaar hij acht gezinnen met elkaar gaat herenigen.” Goed gesproken, Dollar John. Ik zou zeggen : blijf lekker Down Under, Robert.

Deze week kwam nog een groot-producent van dochters in het nieuws. Vastgoedmagnaat en tv-presentator Harry Mens maakte wereldkundig dat hij nog een 5e dochter heeft. Dirty Harry heeft 2 dochters bij zijn ex-vrouw Suze, 2 dochters bij zijn Marokkaanse ex-minnares Mouna en naar nu blijkt ook een dochtertje bij een ander tussendoortje uit Bulgarije. We mogen rustig stellen dat Harry the Man zijn jongeheer redelijk heeft geleegd op het internationale speelveld. Nou ben ik de laatste die daar iets over mag zeggen, maar ik blijf het een vreemde zaak vinden dat een zogenaamde keurige heer op stand zijn affaires kan afdoen met de volgende woorden : “Er zijn natuurlijk plenty mannen die dit ook meemaken en het allemaal onder de pet houden, maar ik wilde rust in mijn leven. Ik vertel het nu in één keer en dan ben ik klaar.” Ik denk dat die ouwe geilneef zijn programma Business Class beter kan omdopen in Business. Klasse en Harry gaan na al die affaires helaas niet meer samen. Bedankt, Harry.