Je nieuwe winteroutfit op een warme novemberdag

Mercedes 72 12 nov 2015

Man oh man wat is dat toch met die mensen die zich op een warmer Novemberdag aankleden alsof het buiten -10 is. Zou het komen omdat de R in de maand zit? Of is hun biologische klok in de war door een uurtje langer slapen? ( als je niet een uur eerder opstaat).

Waarschijnlijk lagen deze mensen in Juli / Augustus op het strand en keken al met smart uit om bij terugkomst in Nederland te gaan shoppen voor hun nieuwe wintercollectie ( ja dit zijn mensen die trends volgen) Dit jaar is het lange vest niet te missen. Deze draag je dan over je eerste of tweede laag kleding met een qua size te korte dikke winterjas. Doe hier nog een paar ‘’wat vind een man meest onaantrekkelijk’’ winter uggs onder en je outfit is compleet.
Maar ach je kijkt er immers vanaf Juli/Augustus al liggend op het strand uit om een nieuw winter oufit aan te schaffen en dan ook zo snel mogelijk aan te trekken.

Affijn echt comfortabel is het in het OV dan op zo n warme novemberdag niet. De bestuurder van de trein, metro, tram of bus heeft de kachel al vast een graadje hoger gezet. Door een eerder storing ( veel voorkomend bij trein of metro) is het voertuig waarmee je comfortabel van en naar huis vervoerd wilt worden ‘’iets’’ voller dan normaal. Uiteraard heeft de ontwerper van deze voertuigen geen rekening gehouden dat mensen graag op een warme novemberdag hun nieuwe gescoorde outfit aan willen trekken om vervolgens in een voertuig te stappen waarvan de bestuurder een behaaglijk temperatuurtje heeft gecreëerd .

Daar sta je dan in een ‘’iets’’ te vol voertuig opeen gestapeld. Men gaat zuchten en kreunen en probeert zich in een ‘’iets’’ te krappe en warme ruimte te ontdoen van hun nieuwe outfit.
Vervelend dat je dan je medereiziger per ongeluk een elleboog geeft ( dit kan ook met opzet zijn om zo meer ruimte te creëren). Dit allemaal omdat jij zo graag je nieuwe outfit op een warme novemberdag wilt aantrekken. Ja stel je voor dat de winter niet komt!
Dan heb je voor niets je gedachten in Juli/Augustus liggend op het strand verspeeld, je suf gezocht naar wat deze winter trend zal zijn en je mede passagier voor niets een elleboog gegeven.

De overgang periode herfst /winter blijft een leuk fenomeen in het openbaar vervoer. Mensen laat die dikke winterkleding nog even in de kast. Mocht de winter dan toch niet komen, sla je deze trend gewoon een keertje over.