De waan van de dag

MarcelVording1979 20 nov 2015

Vandaag is het vrijdag. Precies één week geleden is er een bloedbad aangericht in Parijs. Dit is een pijnlijke gebeurtenis en ik leef in gedachte mee met een ieder die hierdoor een trauma heeft te verwerken.
De afgelopen week was anders dan alle weken ervoor, maar waarom? Heeft de Westerse wereld dit niet over zichzelf afgeroepen? Als je de achtergrondinformatie leest over het ontstaan van IS, moet je concluderen dat zij groter zijn geworden door de inmenging van met name Amerika in het Midden-Oosten. Ik vraag mij dan toch een aantal dingen af? Waren de leiders van Irak en Libië wel echt zo slecht als men ons deed geloven? Speelden er geen andere belangen mee? De wapenindustrie vaart wel bij de huidige situatie. Ook is het een feit dat het Midden-Oosten een belangrijke olieleverancier is. Ik geloof niet echt in complottheorieën, maar krijgen wij wel de juiste informatie te horen?
Zijn wij wel echt vrij? Ik denk wel dat de waarheid achter de hele situatie in het Midden-Oosten anders is dan dat wij nu denken.

Zolang er geen grote groep mensen zich hier tegen verzet, blijven we maar aanmodderen. Dat de werkwijze en denkwijze van IS gevaarlijk is voor het Westen kan ik niet ontkennen, maar moeten de ‘leiders’ van de Westerse landen en hun voorgangers zichzelf niet eens eerst achter de oren krabben?
Zij hebben dit laten gebeuren….

Ondertussen ga ik weer over tot de waan van de dag.