Xess Xava

StephanievanderWal 24 okt 2015

Xess Xava

Toen ik de naam van de zoon van Wesley en Yolanthe voor het eerst las DACHT ik: “Lastig uit te spreken, voor ons Nederlanders (ksess ksava), maar wel bijzonder.” Kort daarna bleek dit probleem niet te bestaan aangezien je het mannetje Tjess
Tjava mag noemen. Het tweede gedeelte vernoemd naar haar vader, leuk! Ook mijn oudste zoon is vernoemd naar beide opa’s, alleen heten die Henk en Johan. Iets minder exotisch. En mijn jongste is vernoemd naar zijn grootvader Anthonie, toch een beetje spannender.

Er worden grappen gemaakt over de initialen van het jochie, XXS. Misschien omdat papa’s bankrekening groter is dan die van desbetreffende grappenmakers ooit zal zijn?
Eerder al werd Yolanthe afgebrand op haar verschijning tijdens een uitzending van RTL Late Night, zelfs al zou ze platgespoten zijn is het nog steeds een van de mooiste wezens op deze aarde. Achteraf bleek dat ze aan de hormonen zat, ze gaf bij Linda’s zomerweek zelfs aan dat ze zich vooraf nog had afgevraagd of ze er wel goed uit zag.
Man, ze leek wel menselijk.

En daar hebben we meteen mijn punt te pakken. Kan jij je nog herinneren, moedertjelief, dat je pas was bevallen? Stel je eens voor dat je op -laten we zeggen- de derde dag van je kraamweek eens inlogt op je social media. Je hebt je ondergoed en kraamverband even aan de kant geslingerd op aanraden van de kraamzorg: kunnen je hechtingen mooi even indrogen. Naast je in een wiegje ligt je trots, hij was het echt allemaal waard. Je kijkt op je twitter pagina en ziet de ene lollige hashtag naar de andere. Op je Facebook pagina word je gelukkig gesteund door een aantal familieleden, maar mensen uit de buurt hebben de grootste lol over de rug van jou zoon. Wie bedenkt nou zo’n naam!?

Nee? Toch niet zo grappig? Moet je nagaan dat je half Nederland over je heen krijgt, dat als je je tv aan zet ze het er zelfs nog over hebben. Stel je voor dat het jochie zichzelf ooit Googled. Ja, kan je zeggen, dat hoort bij bekend zijn. Maar is dat wel zo? Gaat het niet allemaal veel te ver? Waar is de menselijkheid gebleven? Van Yolanthe heb ik het dus gezien, op tv bij Linda’s zomerweek. Word het niet eens tijd dat we met zijn allen weer eens gaan nadenken voordat we iets zeggen? Moeten we sommige dingen niet toch gewoon voor ons zelf houden. Zou jij tegen je buurvrouw zeggen dat je de naam van haar baby belachelijk vind? Zou je hier met de rest van je buurtgenoten grappig over doen op internet? Nee? I rest my case.

Reageer op artikel:
Xess Xava
Sluiten