RATTEN

Fons Nijpels 12 okt 2015 / 08:05 uur

Afgelopen donderdag zat er bij Pauw een heerschap aan tafel die zijn boek kwam promoten. Het bleek een onderwereldfiguur te zijn die miljoenen had verdiend aan de handel in drugs. De immense illegale winsten had hij er goeddeels doorheen gejaagd, maar er was blijkbaar nog genoeg over om zich per old timer Cadillac te laten voorrijden, vergezeld door een team persoonsbewakers en zijn dure Bossche advocaat Heijn. Nu zit de man in de rattenbestrijding in Spanje, zo schepte hij op.

Ik heb met grote verbazing en stijgende ergernis naar dit figuur zitten kijken en luisteren. Hoe is het mogelijk dat deze crimineel, die herhaaldelijk veroordeeld is, nog steeds in staat is onbeschaamd de bovenwereld te manipuleren met zijn grote hoeveelheden crimineel geld, dat hem blijkbaar nooit afgenomen is? Mijnheer leeft nog steeds als een vorst. Misdaad loont, en goed ook, dat maakte deze mijnheer wel heel duidelijk. Deze rat, want anders kan ik hem niet noemen, tesamen met vele soortgenoten, maken krom wat recht is, maken wit wat zwart is, en profiteren grootschalig van de gewone mensen en de samenleving, zonder daaraan bij te dragen.

En zo’n figuur wordt dan uitgenodigd om zijn boek te promoten, en daar opnieuw geld mee te verdienen. Tegelijk ook om zijn leefstijl te promoten en te rechtvaardigen. Dat boek zal mogenlijk vele kleine jonge ratten inspireren om dezelfde weg op te gaan. Wat die advocaat daarbij moest is me een raadsel, maar blijkbaar kon de lafaard het niet alleen af. Pauw wordt bedankt voor deze ondergravende bijdrage aan de ‘fatsoenlijke’ samenleving.

Tegelijk bedacht ik me dat iedereen die zich stort in het gebruik van deze drugs, of het nou soft, XTC of hard is, willens en wetens bijdraagt aan deze verloedering en daaraan dus medeplichtig is. Iedereen die deze rotzooi gebruikt, iedereen die ervoor gelegenheid geeft, iedereen die het propageert (dus ook Pauw!), en iedereen die meeprofiteert, inclusief zo’n advocaat, is medeschuldig.

En tegelijk zit de samenleving fout die dit zijn gang laat gaan. Het gebruik is niet tegen te houden, en daarom is het veel beter om al deze rotzooi te legaliseren om vervolgens de opbrengsten maatschappelijk verantwoord te gebruiken, in plaats van te laten verdwijnen in de grote zakken van ratten als deze opschepper.

En mensen: koop dat boek dus vooral NIET!

Reageer op artikel:
RATTEN
Sluiten