Halfslachtige Halbe en de vluchtelingen

Han Maas 12 okt 2015 / 07:40 uur

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra wil een einde maken aan de stroom vluchtelingen. Hij wil dat bereiken door Nederland onaantrekkelijk te maken voor vluchtelingen. Bijvoorbeeld door ze te huisvesten in ‘containerachtige’ woningen – wat hij precies met ‘achtig’ bedoelt, is niet duidelijk.

Dit ingenomen standpunt is niet alleen halfslachtig, want waarom gooi je geen slot op de deur als je van mening bent dat de sociale voorzieningen ‘anders niet meer te dragen vallen’, maar geeft tevens aan dat Halbe weet – als de VVD een vluchtelingenstop wil invoeren – dat er met coalitiegenoot PVDA nooit over te praten valt. En de regering mag absoluut niet vallen; dat is het ‘Halfslachtige Halbe’ allemaal niet waard: geen enkele vluchteling.

Waarom valt er met de PVDA niet over te praten, omdat de PVDA sociaal is? Nee, dat wás die partij. Want waarom is dan de Kostendelersnorm ingevoerd, nota bene door een partijgenoot, Jetta Klijnsma? Een wet die de minima tot op het bot raakt: moeten die ook in een container worden opgeborgen?
De werkelijke reden is de opgelopen, interne, schade te beperken met het oog op de volgende verkiezingen. De partij zal natuurlijk volop zijn best doen om zieltjes te winnen; van welk pluimage dan ook.

Het criterium is volgens Halfslachtige Halbe, dus sociale voorzieningen. Merkwaardig dat als mallotige Geert Wilders met een criterium komt dat wellicht wat ‘overdreven’ is, maar toch wel een kern van waarheid heeft, namelijk angst voor extremisme, de wereld te klein is.
Zeg maar eens tegen de burger dat er absoluut geen reden voor angst is…
Welke kant zal de nu nog gematigde vluchteling kiezen als Europa steeds meer bedreigd zal gaan worden? Wordt het niet eens tijd dat er internationaal, zonder partij- en Europese politiek, voor een humane en maatschappelijke oplossing wordt gezocht? – hoe moeilijk dat ook is.

Of heeft Halbe toch ook wel stiekem het idee dat extremisme een dreigende factor is in een wereld, dus ook Europa, die in de fik staat? Europa, aangevoerd door Angela Merkel tegen wie ook hij niet op durft.
Je stopt vluchtelingen, MENSEN, niet in een container, Halbe. Evenmin laat je dorpen met luttele inwonersaantallen overspoelen met een veelvoud aan vluchtelingen. Dat is vragen om moeilijkheden!
Halbe is van mening dat er stappen worden gezet om een veilige opvang in de regio te vergroten. Dat is hetzelfde als je zegt dat Het Nederlands Elftal zich zal kwalificeren voor het EK van 2016.

Reageer op artikel:
Halfslachtige Halbe en de vluchtelingen
Sluiten