Open sollicitatiebrief

ReinoutVoorhoeve 14 okt 2015 / 13:40 uur

“Beste meneer Van Oostveen,
Na de bedroevende resultaten van uw organisatie, beter gezegd het Nederlands elftal, dacht ik bij mijzelf: Slechter dan de huidige teammanager kan ik het niet doen. Ik ben naar eigenzeggen capabel genoeg voor deze functie en ik begrijp ook dat een bondscoach verder moet kijken dan alleen Ajax. Er zijn vast mensen die meer geschikt zijn voor de positie, maar zeker ook mensen minder geschikt. Ik ben 22 jaar oud en zal dus de jongere generatie beter begrijpen. Ik snap ook dat inzet en teamspirit de sleutel zijn tot succes. Zelf heb ik ook 13 jaar gevoetbald en daar heb ik veel van geleerd.”

Dit, of iets soortgelijks, is wat ik eigenlijk had willen sturen naar de KNVB naar aanleiding van de desastreuze EK-kwalificatie. Waarom? Mijn ongenoegen uiten. In 1 jaar van de nummer 3 op het WK naar een EK mislopen in een poule waarvan iedereen dacht dat het een parade zou zijn.
Eerst een coach die uitgeblust aan het karwij begon en daarna zijn vervanger die zonder idee maar iets doet. Met Van Gaal was het voetbal niet per se mooi, maar de punten waren er. Dat is toch waar het om draait bij voetbal. Zelf ben ik groot fan van mooie aanvallen, maar een flitsende counter kan mij ook verblijden. Wat men ook in Nederland heeft tegen counters zal ik nooit begrijpen. Effectiviteit ten top.
Enfin ik dwaal af. Waar ik het over had was natuurlijk mijn ontevredenheid. Ik kan er ook niet meer tegen om van een afstand toe te kijken hoe Nederland faalt in de missie Frankrijk 2016. Ik wil actief iets doen. Maar met mij zijn er bijna 17 miljoen andere bondscoaches. Met zijn alle de opstelling bepalen kan natuurlijk ook niet. De beste oplossing is een man halen die bij elke Nederlandse topclub heeft gecoacht en veel ervaring heeft. Koeman dus. Hij was kandidaat nummer 1, maar toen besloot van Oostveen anders. Een kapitale fout.

Ik stel voor om een nieuwe start te maken. Haal de hele technische staf weg, Van Oostveen weg en bouw het hele Nederlands Elftal op van de grond onder leiding van Ronald Koeman. Het zou me verbazen als dit werkelijk zou gebeuren. Eén ding is zeker: Zo kan het niet verder.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Open sollicitatiebrief
Sluiten