Troonsopvolging 2016

Newson 14 okt 2015 / 14:40 uur

Jarenlang was hij de belangrijkste regent van ons land. Hij verbroederde mannen uit de meest uiteenlopende sociale klassen. Daarentegen kon hij wel eens voor conflicten tussen echtelieden zorgen. Zijn hoogtijdagen waren voor het volk belangrijker dan welke nationale feestdag ook. Maar nu is hij gevallen. Onttroond door een stelletje kwajongens uit Tsjechië. Ik heb het inderdaad over koning Voetbal. Wij nederlanders blijven nu verbitterd, mistroostig en met een leeg gevoel achter. De zomer van 2016 lijkt een zomer te worden zonder oranje vlaggetjes, welpies, wuppies en tapkranen op elke hoek van de straat.

Nu kunnen we wel bij de pakken neer gaan zitten maar ik heb een beter idee. Laten we een nieuwe koning of koningin zoeken. Degene die niet blind zijn voor andere sporten hebben wel gemerkt dat Nederland internationaal nog wel zijn mannetje en vrouwtje staat. Tussen al het talent dat we hebben moet er tenminste een persoon of ploeg zitten die het stokje kan overnemen en de troon gaat bestijgen. De volleybaldames zijn onze nieuwe neerlands hoop in bange dagen. Tijdens de ronde van Frankrijk leek ons land weer af te koersen naar een plaats op het ereschavot en gum de prestaties van Max Verstappen niet uit. Drie willekeurige elementen uit de sportwereld die we op een voetstuk zouden kunnen plaatsen. Vooralsnog besteden we de meeste aandacht aan passieve voetbalbeoefening.

Kortom, niet meedoen met de EK van 2016 betekent dat we onze voetbaloogkleppen af kunnen zetten en de kans kunnen grijpen om ons te verdiepen in andere sporten. Mocht de televisie het af laten weten omdat het uitzenden van andere sporten commercieel niet interessant is, raad ik eenieder aan van de bank af te komen en zelf te sporten.

Laat koning Voetbal maar liggen naast zijn troon. Misschien kan hij ooit weer degenereren en de trotse hoogheid worden die hij ooit was maar tot die tijd doen we het met zijn troonopvolgers.

Het duurt nog even maar maak er een mooie sportzomer van. Kom op nou!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Troonsopvolging 2016
Sluiten