Nederlands verdedigen is net

Remon3 15 okt 2015 / 02:15 uur

Soms heb ik het gevoel dat de defensie van het Nederlands elftal bang is om de tegenstander pijn te doen. Bang om een overtreding te maken. Ik als amateur voetballer heb jarenlang in de verdediging gestaan en wilde juist dat duel aangaan, wilde juist dat de tegenstander geirriteerd werd. Dan maar een duwtje en een vrije trap tegen. Maar bij het professionele voetbal? Nee hoor, geen ballen om ook maar een duel met een beetje pit in te gaan. De hoeveelheid doelpunten die wij weggegeven hebben door defensieve fouten is niet op een elftal handen te tellen. Gister doelpunt 2: Bruma geeft aan dat Tete de man moet overnemen. Snapt de jonge Tete de hint niet of heeft hij in zijn hele carrière als voetballer nog nooit een man hoeven overnemen als iemand instapt?
Zullen wij ooit een verdediging hebben die het nederlands elftal wel kan behoeden voor tegendoelpunten? Wel die ene overtreding durven te maken om zo dat ene cruciale doelpunt te ontlopen? Risico nemen mag toch? Het is een spel en bij een spel moet je af en toe een risico nemen. Daarmee doel ik natuurlijk niet op een elleboogstoot of een sliding op de enkels, maar wel het laten zien dat je er staat en dat de aanval er meer voor uit de kast moet halen dan een mooie truc of een schijnbeweging.
Voetbal is een contactsport en dat zouden sommige spelers van het Nederlands elftal nog maar eens moeten opzoeken wat dat betekent! Misschien kunnen we dan het WK van 2018 halen..

Reageer op artikel:
Nederlands verdedigen is net
Sluiten