Met droom en daad.

Acyntje 5 okt 2015 / 15:35 uur

Dromen? Wat betekent deze term? Zijn het de alarmgeluiden die je wakker maken? Of zijn het die vage herinneringen die je verward naar terugdenkt, terwijl je nog op bed ligt, soms vliegen, of op de maan zitten? Eindeloos door die tunnel rennen, of als je onderweg naar huis verlangend naar je toekomstige doelen dagdroomt. Allemaal ongrijpbare momenten die zich in een onbekende verborgen realiteit bevinden.

Daartegenover heb je de realiteit. Accepteren wij onbewust alles wat ons ogen zien als de werkelijkheid, vergetend dat ons omgeving door elke ziel anders wordt waargenomen? En zodoende een geraffineerde begrip voor realiteit is: alles wat wij op actuele moment beleven. Bepaalt de realiteit ons gedrag of werkt dat andersom? Even een proostmoment voor de nieuwsgierigheid. Ons hersenen werken als volgt: ieder onderbewust werkt net als een vruchtbare aarde die alle zaadjes plant die je strooit. Deze zaden zijn ons dagelijkse gedachten, normen en waarden die voortdurend binnen worden gezaaid.
Je bewustzijn is de tuinier, en het is jouw verantwoordelijkheid wat wel en niet in jouw tuin komt. Beide werken als een team met alle opgezonden of opgenomen energy die ons realiteit creëert. Dit wil zeggen dat als je ooit over een droom hebt gedroomd of gesproken, er al de gewenste energy naar het universum is toegestuurd. Wellicht is dit wel een van de velen life hacks die Sigmond Freud ons wou leren: “The interpretation of dreams is the royal road to a knowledge of the unconscious activities of the mind.” Een soort van manifestatie-plan, ja zoiets toch? ja.

Eenmaal dat mini lampje aan gaat branden wetend dat ‘You are the master of the moments of your life’ aldus Paramahansa Yogananda weet je dat je met liefde, harde werk, trust en motivatie op de juiste weg bent. Er zullen heus wel momenten zijn waarin de droom nog in een mistige setting zich bevindt, dat het slechts nog tijd nodig heeft. Bovendien niet te vergeten dat je echt ervoor moet werken, zo ontstaat er een werkelijke harmonieuze houding. Soms lijkt het alsof het jouw lot is, maar vergeet niet dat wat u zaait, zult u oogsten. Simpel.. of niet?

Dromen zijn onze wilde, vrije concepten die op ons wachten. Vandaar dat alles heel zweverig kan klinken.

Reageer op artikel:
Met droom en daad.
Sluiten