Mark de NIMBY

Job Willems 23 okt 2015

Reporter: Goedemorgen Mark, hoe zie jij het dat mensen die voor de komst van vluchtelingen zijn worden bedreigd na een debat in een gemeentehuis? Mark: Uitgejouwd zou ik het eerder willen noemen, maar gozer ik heb herfstreces en bovendien heb ik een staatssecretarissie die ik zo gek heb gekregen overal naar toe te rijden en dit soort vragen te beantwoorden. Klaas heet hij, hij ziet eruit als een hipster die je op Pllek of Hanneke’s Boom kan tegenkomen maar ik verzeker je dat hij echt rechts is hoor, hahhahahaha! Fijne dag he!

Reporter op ander moment aan de telefoon: Goedemiddag Mark, zojuist stond in een wakkere krant dat asielzoekers alleen in probleemwijken worden opgevangen en niet in de chique buurten zoals die bij u, hoe komt dat? Hey kerel, ik ben nu aan het lesgeven op een zwarte school en ik heb geen zin dat als ik thuis kom, dat ik dan die ouders aan de deur zie in mijn wijk ok? Dat begrijp je toch wel? Fijne middag!

Reporter telefonisch: Goedenavond Mark ik.. Heyyy bel je weer! Ja ik wilde weten hoe je dat ziet over 10 jaar als er veel vluchtelingen gekomen zijn, maar dat daarnaast ook bijna de helft vd Nederlanders geen werk heeft omdat oa. automatisering hun baan heeft weggevaagd. Hoe zou de sociale cohesie dan in de straten zou zijn?
Mark: Op dat soort als/dan vragen geef ik geen antwoord dat weet je he?! haha! Maar ik ben op een coca-cola conferentie in de VS nu, dus ik ben even met wat anders bezig. Heb je geen positieve vragen? Koop even een nieuwe auto dat kan jij en de economie wel gebruiken hahhaha, spreek je later!

Reporter 10 jaar later: Hey Mark ik heb toentertijd een nieuwe auto gekocht, maar hij is zojuist uitgebrand na wat rellen in onze wijk waar we vroeger woonden. De 50% zonder baan is op rellen geslagen en de 50% met werk wil geen belasting meer betalen voor die groep om hen een inkomen te geven. Hadden we dit kunnen zien aankomen? Hey vent dat is een tijd geleden! Ja natuurlijk zag ik dat aankomen daarom heb ik nu een baan in de VS als diplomaat! Heb ik er geen omkijken meer naar… Ik ben een NIMBY geworden al deze problemen zijn Not In My BackYard, is top! Fijne avond kerel! Reporter: Slaap lekker Mark.