Laat het alsjeblieft weer snel zomer zijn

BabetteRes 7 okt 2015

Vakantie zou verboden moet worden. En dan doel ik op de mensen die ‘gezellig’ met de familie op vakantie gaan. Lekker op de camping, want hè, dan krijgen de kinderen dat echte kampeergevoel. Ja, je krijgt dat echte kampeergevoel als je bij binnenkomst wordt gelabeld. Zodat de vrolijke vrienden van de beveiliging weten dat jij op die specifieke camping rondbanjert. Daarna krijg je, je 4×5 m plek toegewezen, plek 653, dat is in het paarse gebied op de plattegrond net voorbij het paarse toilethuis. Oh mooi denkt pa; hoef ik niet zover te lopen als ik een nodige nummer 2 moet doen na het eten van de verbrandde hamburgers.

Na een kwartier gezocht te hebben kom je aan op plek 653. En wat blijkt, je hebt Nederlandse buren die heel toevallig uit dezelfde provincie komen. Is dat niet even gezellig. Uiteraard is de buurman bereid te helpen om te gloednieuwe woon tent op te zetten. Mooi excuus voor de vrouwen om even kennis te maken en elkaar te overtuigen dat hun man zó ontzettend handig is met tenten, want dit deden ze als kind natuurlijk ook al.
Buurvrouw komt direct met verhalen wanneer je beter niet naar het paarse toilethuis moet gaan. Want zo rond een uur of 18.00 gaat er zo’n vieze Fransman naar de douche en die gluurt volgens haar tussen de kieren van de douche. Dat is buurvrouw al wel zeker vijf keer overkomen. Stiekem geilt ze erop en hoopt ze op een speels, Frans en zweterig avontuur, bij haar man hoeft ze het namelijk niet meer te zoeken.

De tent is opgezet en de kinderen zitten al 2 uur te zeuren dat ze naar het zwembad willen, want toen ze aan kwamen rijden zagen ze al eindeloos veel gave glijbanen. Met alvast een uitnodiging op zak van de buren om even gezellig te komen borrelen vanavond vertrekt de familie naar het zwembad.
Even je polsbandje laten zien en je mag naar binnen. Een speurtocht naar een plekje duurt gelukkig niet lang, want zoonlief had al iets gespot. Daar naast die vuilnisbak en de drie meter hoge stoel van de reddingsbrigade met zijn irritante fluit, waar deze man veel behoefte voor voelt om deze maximaal te gebruiken. Top.
De familie legt zijn handdoekje neer en voordat ma nog kan zeggen dat de kinderen zich moeten insmeren zijn de ze al met een bommetje het water in gesprongen. Nou, mooi begin van de vakantie toch liefje?