Koffie van nu!

JesseSprikkelman 6 okt 2015 / 06:15 uur

Koffie, uit onderzoek is gebleken dat wij, de Nederlanders, de meeste koffie drinken! Zo gemiddeld 2,4 koppen per dag. Ik ben erg benieuwd wat er met die 0,6 die overblijft gebeurd maar oke dat is off-topic. Maar waarom drinken wij zoveel koffie? Omdat we er wakker van willen worden, omdat het lekker is of omdat het gewoon leuk staat om met een ‘take away’ koffiebeker over straat te lopen.

Ik ben een van die vele Nederlanders die in een enorme marketing stunt is getrapt, genaamd: Staarbuks (ik schrijf hun naam met opzet verkeerd, dat doen ze bij ons ook altijd). Maar waarom willen zoveel Nederlanders hun koffie halen bij starbucks? Wat is er lekkerder aan de Cappuccino van Starbucks vergleken met de Cappuccino van de Albert Heijn to go?

Is het het merkje? Wil je dat mensen JOU zien met een Starbucks beker omdat het helemaal ‘hipster’ is? Persoonlijk haal ik mijn koffie daar omdat . . eeehm . . tja ik denk omdat het toch leuker is om een foto van je Starbucks op snapchat de delen dan je foto van je ‘Albert Heijn to go’ koffie.

Het schijnt zelfs dat er mensen zijn, die met een lege of met water gevulde starbucks beker door de stad gaan lopen met het idee, zie mij eens lopen! Why?

Ook is de sfeer van starbucks erg goed, de werknemers zijn altijd aardig. Desondanks dat ik laatst in Den Haag was, waar de medewerkers niet eens Nederlands praten.

Ik wil graag weten wat mij, en die vele andere Nederlanders naar Starbucks doet trekken maar ik kan het antwoord nog niet echt vinden.

En wat ga jij zometeen doen als je aankomt op je eind station? Haal je een Latte voor 2,40 bij de Albert Heijn to go, of betaal je liever het dubbele bij de starbucks?

Reageer op artikel:
Koffie van nu!
Sluiten