Een nuchtere Drent of …..?

MarcelVording1979 7 okt 2015 / 16:10 uur

Waar moet ik beginnen?
Er is al zo veel gezegd en geschreven over het vluchtelingenprobleem.
Dag in dag uit lees of hoor je in de media wel weer verhalen van voor- en tegenstanders.
Als ik zegt dat Nederland vol is, ben ik een racist, maar als ik de vluchtelingen met open armen zou ontvangen wordt ik door een ander deel van de Nederlandse bevolking ook met een scheve nek aangekeken. Wat is goed en wat is fout?
Moet ik mij stil houden?
De bevolking is in verwarring en in tweestrijd. Er zijn voor- en tegenstanders zoals zo vaak bij discussies. Alleen is deze discussie geen ver van mijn bed show, maar speelt zich af in ons eigen “stukje” Nederland.
Laat ik eens vanuit mijn gevoel als “nuchtere” Drent spreken.
Ben ik tegen vluchtelingen?
Nee dat ben ik niet, maar zoals het op dit moment gaat kan niet. Politiek Den Haag begrijpt niet dan men in een dorpje zoals Oranje geen 1400 vluchtelingen kan huisvesten. Waarom moet dit rustige dorpje ineens zoveel extra inwoners krijgen. 1400 asielzoekers tegenover 140 inwoners? Hier zijn zowel de inwoners als de infra structuur toch niet op berekend?
Met deze keuze ontwricht men de lokale maatschappij.
Ik begrijp het verzet van de inwoners van Oranje wel, maar komt deze boodschap aan bij “regerend” Nederland?
Misschien komt dat wel omdat ik ook Drent ben. Geboren en getogen zegt men wel eens Ik heb onder andere in Hooghalen gewoond en had in de zomer van 1995 een vakantiebaantje in Smilde. Ik ben toen dagelijks door Oranje gefietst.
Daarom kan ik er ook niet bij met mijn verstand.
Ik voel mij in dit hele gebeuren machteloos. Wat kan ik als individu doen om het tij te keren? Ik kom zelf niks te kort, heb een baan ,vrouw en kinderen en een eigen huis.
Ik heb de vrijheid om te gaan en staan waar ik wil. Vluchtelingen hebben dit niet.
Als ik de verhalen mag geloven hebben zij alles achter moeten laten en hopen op een veilig onderkomen in bijvoorbeeld “ons” Nederland.
Menigeen zou zich af kunnen vragen waarom ik mij dan zo bezig houd met dit probleem.
Dit dorp is niet de juiste keuze voor zoveel asielzoekers. Is men blind in Den Haag of denkt men dat wij noordelingen zo over ons heen laten lopen?
Is er geen ander stukje Nederland waar deze mensen naar toe kunnen?

Ben ik een nuchtere Drent of…?

Reageer op artikel:
Een nuchtere Drent of …..?
Sluiten