Droom & daad

Margaret W 5 okt 2015 / 17:35 uur

Sinds augustus is het een drukke maar gezellige boel bij ons thuis. We hebben namelijk 2 logés.
Hij is voor mij een groot inspirator en zij helpt me de juiste keuzes te maken. Het gaat om Radmilo en mijn diëtiste die me ooit hielp om 17 kilo af te vallen.

Tot augustus zat ik mezelf behoorlijk in de weg. Vaak kwam ik mezelf tegen. Met name met de ‘omgekeerde houding’ en ‘de ploeg’ tijdens yoga. Het liep echt de spuigaten uit. Ik walgde van mezelf als ik weer eens voor mijn kledingkast stond: ‘Te strak, te strak, te strak’. Wat dat betreft leek ik wel een wijf. Een overvolle kledingkast maar niks om aan te trekken. De (kleding)maat was vol!
Ik mag graag naar het programma ‘Obese’ kijken maar realiseerde me dat die kanjers, waar ik enorme respect voor heb, nog niet klaar zijn als ze meer dan 50 kilo zijn afgevallen. Dan moeten ze nog eens minimaal een jaar wachten tot ze in aanmerking komen voor een operatie om overtollig huid te laten verwijderen. Zelf vond ik dat ik heel hard op weg was om ook zo’n postuur te creëren. Ik gaf mezelf op mijn sodemieter. Er zijn genoeg mensen om me heen die om wat voor reden dan ook niets aan hun ziekte kunnen doen. Ze willen bewegen maar kunnen het niet (meer). Ik was behoorlijk bezig om mijn gezondheid op het spel te zetten. Waarom zou ik het zo ver laten komen? Voor mij is er nog een weg terug. Mijn huid is nog flexibel genoeg om zich terug te trekken.

De voor mij beste methode is nog steeds zoals ik destijds afviel met behulp van de diëtiste. Ik weet wat me te doen staat. “Eet als je trek hebt, maar maak de goeie keuzes”. Ik heb dit keer mijn oude liefde echt weer opgepikt. Ik kom mezelf opnieuw tegen maar dit keer in de vorm van foto’s van mezelf en mijn eigen onderschrift: “ Snel weer zijn zoals toen? Chips, bier en wijn niet meer doen!” Ze kijkt me dan met zo’n triomfantelijke blik aan, de trut. Stom kapsel…Ok, dat was 10 jaar geleden.
En het stikt me niks dat Radmilo het eerst tegen een ander zei, het is nu voor mij bedoeld wanneer hij tijdens het trainen zegt: “Laat me zien meisje (…), hoe graag je dit wilt.” Ja, Radmilo, dat doe ik zeker. Maar wel voor mezelf.

De stemmen van Radmilo en mijn diëtiste laat ik bewust nog even logeren in mijn hoofd. Daardoor sjouw ik inmiddels ruim 8 kilo minder mee. Dit keer ga ik verder dan ‘toen’!

Reageer op artikel:
Droom & daad
Sluiten