Dromen = Werkelijkheid?

Henrike Dol 5 okt 2015 / 18:35 uur

Disneyland, waar dromen werkelijkheid worden. Misschien moeten we even wakker worden, en uit die gedachte van een droom stappen. Even er naast gaan staan en alles relativeren.. Worden dromen namelijk wel echt werkelijkheid? Wie weet het antwoord daarop? Wat ik weet is dat dat niet zomaar gaat, met veel pijn en moeite bereiken mensen soms hun dromen. Kleine meisjes dromen er vaak over om prinses te worden en in een kasteel te wonen. Helaas (ook voor mij) worden maar enkele meisjes echt prinses, trouwen met een prins en komen op een kasteel te wonen. Met uitzondering van die ene dag in Disneyland, een plek waar elk meisje zich een prinses voelt als ze er is.

Een droom of een wens, iedereen heeft er wel één, als het er niet meerdere zijn. Een lijstje met wensen, iets wat we heel graag willen. Net een soort verlanglijstje, alleen kan je alles niet zo makkelijk vragen voor je verjaardag of doorgeven als cadeautip. Sommige dingen zal je toch echt zelf moeten doen om het te krijgen of om het werkelijkheid te laten worden. Ook al is dat soms een grote stap en vinden we dit eng, als het lukt dan ligt er wel iets heel leuks op ons te wachten..

Maar stel, je hebt een droom en wil die gaan bereiken.. Hoe doe je dat dan?! Gewoon doen? De jaren vliegen continu voorbij als we terug kijken in de geschiedenis hadden mensen toen, net zoals wij ook dromen. Hellen Keller bijvoorbeeld, ze was doof en blind en toch heeft ze erg veel dingen bereikt zoals als eerste dove en blinde persoon een Bachelor of Arts graad te ontvangen. Ze reisde de hele wereld over en gaf speeches, ze heeft in haar leven door en naar 35 landen verspreid over 5 continenten op de wereld gereisd. Haar droom en daad was om andere mensen te laten zien wat er allemaal mogelijk is, ook al ben je doof en blind. Dan denk ik bij mezelf, als zij daartoe tot in staat was, waar zijn mensen die kunnen horen én zien of misschien één van beide niet, wel niet tot in staat?! Als je dromen hebt kan je die heus waarmaken, als je het maar wil! En het antwoord op de vraag: ‘Hoe kunnen we onze dromen bereiken?’ is samen te vatten in twee sterke woorden: doorzettingsvermogen en moed.

Reageer op artikel:
Dromen = Werkelijkheid?
Sluiten