Doe mij maar Mathilda (Roald Dahl)

Frank Assmann 9 okt 2015 / 08:35 uur

Ik heb een hekel aan de boze wolf omdat deze gluiperd volstrekt de weg kwijt is, loopt daar alleen in het bos, dat is toch niets voor een echte wolf. Het beest is vast en zeker verstoten door zijn roedel of zo. Ik heb een hekel aan de boze wolf omdat hij daar een weerloos klein meisje aanspreekt, dan ook nog tegen haar liegt, haar bedriegt en even later klimt hij met grote oren en ogen in het bed van haar grootmoeder en gaat bij haar in de biecht dat misselijke geval. Sinds wanneer kunnen wolven praten?

Ik heb een hekel aan de boze wolf die, in plaats van Roodkapje gelijk te verslinden, eerst de voorkeur geeft aan dat taaie zieke oude vel van grootmoeder; Dat klopt toch niet! Neemt dan niet eens de tijd om er van te proeven. Nee, dat moet ook allemaal weer kosten wat kost in 1 hap, gulzig type. En aan 1 persoon heeft ie weer niet genoeg, het buikje zat nog niet vol en dat moet dan ook nog zo nodig een tweede persoon opeten. Wat een onzin.

Ik heb een hekel aan de boze wolf, omdat hij zo stom is om met die volgevreten buik in slaap te vallen in het stinkende bed van die zieke grootmoeder. Hoe lang was dat al niet verschoond? Wie gaat er sowieso nou in een bed van een zieke grootmoeder liggen? En bovendien het is hier Luilekkerland niet! En daarna laat hij zich ook nog vangen en opensnijden door de jagersman. Hoe dom kan je zijn?!?

Ik heb een hekel aan de boze wolf, dat hij een vent uitkiest, iemand van zijn eigen postuur en het dan voor eens en voor altijd eens uitvecht; en dan voorgoed uit ons leven verdwijnt. De lafbek, nee, dat durft ie dan weer niet, met dat ongewassen harige lijf en die kwijlende bek. Bah. Geef mij maar Mathilda. Ik wed dat zij hier wel raad mee zou weten. Daar hou ik van. Meisjes die taalrijk wel raad meten met zulk soort stukken ongeluk. Daar hou ik van. Ik stel voor om de boze wolf te verbannen en Mathilda een ereplek te geven in de Efteling. Of zou haar geest misschien stiekem al in Villa Volta rondwaren?

Reageer op artikel:
Doe mij maar Mathilda (Roald Dahl)
Sluiten