De NS

Marije Poort 13 okt 2015 / 20:30 uur

“Dames en heren, ook vandaag mogen wij u weer verblijden met het feit dat we buiten dienstregeling rijden. Deze dienstregeling hebben wij uiteraard alleen maar opgesteld om u te doen geloven dat we wel degelijk als doel hebben om u op tijd van A naar B te brengen. Echter, dit is natuurlijk klinkklare onzin.

Wij houden u graag vast in de trein, zodat wij elke dag onze creativiteit er weer op los kunnen laten. Want is het spoor vandaag te nat of te droog? Staat de wind te hard of te zacht? Of zullen wij vandaag een brandje stichten in de elektriciteitskast op Utrecht Centraal? Wij zetten ons elke dag in om met de beste smoezen te komen, opdat wij maar niet aan onze valse belofte te hoeven voldoen.

Daarnaast moeten wij als NS elk jaar weer een nieuwe reden hebben om u, onze trouwe klant, op kosten te jagen. Daarom laten wij elke week ergens een trein uitvallen, laten we de wissels in de winter bevriezen en laten wij u dag in dag uit als sardientjes in een veel te warme coupé staan. Opdat wij dan nieuw materiaal kunnen aanschaffen en de kosten kunnen doorberekenen aan u. Uiteraard is dit materiaal niet van alle gemakken voorzien, zodat u de gehele reis uw plasje moet ophouden.

Ook vinden wij het volstrekt normaal om van u flexibiliteit te vragen, als wij nieuwe treinen te laat laten leveren. Door uw school- en werktijden aan te passen, zult u heus niet zoveel last hebben van het ontbreken van het materiaal. Doet u dit niet, dan moet u straks niet zeuren als u in overvolle treinen staat. Dan hebben wij u gewaarschuwd. Want aan ons falende beleid ligt het niet. De wereld draait nou eenmaal om ons, en niet om u, trouwe reizigers.

Deze boodschap is, zoals het ons betaamt, luid en duidelijk over gekomen. We zorgen ervoor dat de speakers in de treinen altijd op standje gehoorbeschadiging staan. Vergeet ook vooral niet uw persoonlijke eigendommen wel achter te laten. Zo kunnen wij het naar het gevonden voorwerpen centrum brengen. En weer wat extra geld verdienen aan uw stommiteit.

Dames en heren, ik benadruk nog maar een keer dat wij blij zijn dat u wederom vertraagd bent. De NS: niet tot uw dienst!”

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
De NS
Sluiten