De afkickverschijnselen van een ex-internetpiraat

RowiedeHaas 23 okt 2015

Ik was een van die piraten hoor, zonder haak of ooglapje, dat wel. Ik was een internetpiraat. Bijna elke film kun je online vinden, dus waarom niet even mijn google skills gebruikten en snel een filmje opzetten?

Begrijp het niet verkeerd, ik betaal netjes voor Netflix en mijn thuisbibliotheek van films is aardig uitgebreid. Maar Netflix mist een hele hoop films die ik toch graag wil zien en de makkelijkste optie is dan even snel googelen, toch?
Bijna trillende handen heb ik nu al, zijn dit nu al afkickverschijnselen?

Sinds alle commotie over het illegaal kijken van films, durf ik het niet meer aan. Die hoge boetes zijn veel te veel voor mij. Ja ik snapte vanaf het begin ook wel dat het niet helemaal is zoals het hoort, maar toch doe je het: online films kijken.

En nu wil ik het eigenlijk weer doen. Ik was net bezig met de originele Star Wars triologie en zou vandaag de tweede kijken, maar ik durf niet meer. Die spookverhalen van jongeren die spontaan boetes op de mat krijgen van €1000,- of meer, creëren angst. Dat geld heb ik niet eens!

Iedereen snapt natuurlijk wel dat het illegaal is, maar het is zo makkelijk en niemand die er echt op lette, tot nu dan. Ik kan ze allemaal zo opnoemen, de manieren om films online te kijken. Sites die je gewoon googelet, maar ik zal het niet meer doen.

Wat ik misschien wel wil zeggen is: goed zo. Gefeliciteerd Brein en andere filmorganisaties. Jullie hebben succesvol angst gezaaid onder internettende jongeren.
Mijn volgende oproep is dan ook naar Netfilx: zorg voor meer films! Ik betaal elke maand ruim €10,- voor een schaars aanbod. En het maar vreemd blijven vinden dat zo veel mensen illegaal kijken. Dat geld betaal ik (niet al te) graag, maar dan wil ik ook waar krijgen voor mijn geld.

Online kijken zal ik waarschijnlijk niet meer doen. Ik ga gewoon elke Netflix bibliotheek van verschillende landen afzoeken tot ik mijn film gevonden heb, of het opgeef. Om dat te doen heb ik ook een leuke internet tool ontdekt. Of is die tool soms ook al illegaal en staan er duizenden euros aan boete op?

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De afkickverschijnselen van een ex-internetpiraat
Sluiten