50+ en yay, ik heb weer een baan

Mrs. M. 15 okt 2015 / 15:05 uur

Het is 6.45 op zondagmorgen. De stad slaapt nog en ik fiets door het stille centrum naar mijn nieuwe werk.

Werk, ja. Op zondagmorgen, om kwart voor zeven. Als je me dat tien jaar geleden had gezegd, zou ik je heel hard uitgelachen hebben. Maar inmiddels lach ik niet meer. Inmiddels heeft de crisis ervoor gezorgd dat ik de zekerheid van een arbeidscontract bij een grote bank voor onbepaalde tijd kwijt ben geraakt, en dat bij een volgende werkgever mijn jaarcontract niet werd verlengd.
Inmiddels is mijn uitkering gestopt en zijn mijn reserves bijna uitgeput.

Ik ben een 50+ er, heb een schat aan werk ervaring en ben heel handig met administratieve systemen, ik kan leuk teksten en brieven schrijven, ben handig met websites bouwen en onderhouden en spreek drie vreemde talen vloeiend.
De afgelopen twee jaar heb ik ontelbaar veel sollicitatie brieven verzonden, iedere dag op vacature sites gezocht, allerlei alerts aangezet.
Met als resultaat vooral afwijzingen, soms niet eens een bevestiging van ontvangst van mijn mooie motivatiebrief met CV.

En wat ga ik met al die vaardigheden doen ? Het ontbijtbuffet klaarzetten in een klein hotel hier in de stad. Het is nog donker en stil als ik de voordeur open met mijn sleutel. Eerst maar alle lichten aan, en een achtergrondmuziekje opzetten.
Ik kook de eitjes, snij wat jonge kaas en check of alle ontbijtgranen en lekker jam voldoende zijn aangevuld. Nu nog wat verse broodjes in een mandje en klaar is het ontbijt. De eerste gasten zullen zich voor tien uur niet laten zien, zij slapen lekker uit. Zij wel, ja.
En als dat gedaan is, ga ik de WC’s schoonmaken. De vuile was van de koks en de keuken gaat in de wasmachine. Dan ga ik de vloer van het restaurant stofzuigen, die kruimel stokbroodjes zouden verboden moeten worden.

Tussendoor neem ik heel even tijd voor een kop koffie en een praatje met de assistent bedrijfsleider.
Inmiddels zitten de eerste gasten aan hun ontbijtje. Als ze zijn uitgechecked kan ik de hotelkamers doen. Ramen open, beddengoed eraf, badkamer soppen, zeepjes aanvullen.

Na maanden van solliciteren en afwijzingen ben ik heel blij met deze kans. Dit is geen fulltime baan maar het bied me wel de mogelijkheden om deze werkervaring op mijn CV bij te schrijven en daarmee ook in de horeca en de catering aan het werk te gaan.
Ik ben weer aan het werk. Yippieee.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
50+ en yay, ik heb weer een baan
Sluiten