Waarom Ik geen vegetariër ben maar vleesarm eet

ivo mod 7 sep 2015

Veggie zijn is in. Ik vraag me af waarom?

Volgens Wakker Dier staat het dierenleed als eerste reden om geen vlees te eten.
Het is inderdaad zo dat de industriële veeteelt en diervriendelijkheid niet altijd samengaan. Maar, er bestaan ook diervriendelijke bedrijven. Ondernemers die dieren met liefde verzorgen, want het is hun inkomen. Er wordt te vaak een verkeerd beeld opgehangen door enkel de mistoestanden te tonen. Het houden van een roedeldier, alleen in een hok of bench, veroorzaakt veel meer dierenleed, zeker als deze dieren geen aangepaste voeding krijgen.
Er bestaan voor honden ook vegetarische brokken, waar ze na een tijd ziek van worden, U begrijpt wel wat ik bedoel. Sommigen zouden zelfs de leeuwen willen verbieden om nog kalfjes te eten. Vals sentiment is altijd fout.
Het weten dat kinderen mishandeld worden (1 op 30 seksueel) is toch ook geen reden om geen kinderen meer te verwekken.

Wat niet verteld wordt is dat de mens de vitamine B12 nodig heeft en dit geldt zeker voor zwangere vrouwen. Want, bij een tekort van deze vitamine, in de ontwikkeling van het kind, veroorzaakt een verminderde functie van het centrale zenuwstelsel. Vitamine B12 is een levensnoodzakelijke vitamine voor de mens. Deze vitamine komt haast niet voor in planten. Een studie hierover: http://isjaisja.home.xs4all.nl/b12voorveganisten/b12voorveganisten.html

Een tweede reden is de klimaatsverandering.
De grootste vervuiler is de mens. Wij gooien te veel eten weg. Dit stoppen betekent ook veel minder dieren die gekweekt moeten worden en er ook minder vervuiling is. Per inwoner wordt er in ons land ca 50kg eten per jaar weggegooid. Onze supermarkten zijn gebouwd op het principe van weggooien, want de rekken moeten elke dag vers gevuld zijn, ook als het niet verkocht wordt.
De bevolkingsaangroei is een nog grotere reden van de klimaatsverandering. Voor al deze mensen zijn heel wat natuurlijke bronnen nodig. Wij in het Westen claimen nu reeds de reserves van de anderen op het armere deel van onze aardkloot.

Ons gestel is niet gemaakt om ‘geen’ vlees te eten, wat velen ook beweren
Dringende maatregelen dringen zich op om het weggooien van eten te verbieden en het welzijn van alle dieren en heel de fauna en flora te verzekeren
De logica zegt ook dat de natuur niet altijd even veilig is. Wie kippen in de tuin heeft lopen weet dat zij ook muizen eten.

Daarom eet ik vleesarm en gooi ik geen eten zomaar weg en leef ik bewust en eet ik af en toe veggie dat best lekker kan zijn.