Borstvoeding De schok van vele!!

LauraCastien 7 sep 2015

Ik ben een jonge moeder.
Ik breng mijn dochter groot met het beste wat ik haar kan bieden : moedermelk. Ik geef borstvoeding, en ik ben daar trots op.
En toch bemerk ik dat deze vorm van je baby groot brengen nog niet helemaal geaccepteerd is in de huidige maatschappij. Mijn vraag is waarom?!
Thuis als ik dan al besloten heb om met mijn baby weg te gaan, en dan uiteraard wel direct na de voeding zodat ik hopelijk dan 3 uur de tijd heb vraag ik mij toch in mijn hoofd af waarom ik mij zo bezwaard voel om met een haast “gehaast” gevoel weg te gaan, immers als ik met mijn baby weg ben en ik dorst of trek krijg wordt er om mij heen aan alle kanten aan me getrokken om ergens eten en/of drinken te nuttigen.
Ik ga dan ook weg met alle hulpmiddelen om mij heen, gemakkelijke kleding, een draagdoek en dan toch maar een fles en een zakje poeder voeding.
Als mijn dochtertje dan gaat huilen schieten de gedachtes door mijn hoofd: oh nee niet nu toch?! wil ze wel echt eten?, kan ik het uitstellen?, is het druk om me heen?, hoe kan ik mijn baby zo goed mogelijk in de draagdoek leggen zodat niemand iets ziet of zal ik toch maar een fles geven?
Want tja het beeld van 1 licht ontblote borst waar een baby aan drinkt om groot te worden is toch de schok van zo vele mensen?

Maar waarom?, want we kijken toch ook massaal ( gezien de kijkcijfers ) naar programma’s als Adam zoekt Eva een programma waarin volwassen mensen zich letterlijk bloot geven aan iedereen om maar een relatie te kunnen krijgen, want kennelijk gaat het om uiterlijk en niet om innerlijk , het programma seks-academie waarin stellen hulp nodig hebben om hun seksleven weer leven in te blazen ook dat lijkt altijd zo interessant en nog steeds worden we doodgegooid met die vrouwen na 00.00 uur met bel nu, bel mij. Van de gay-pride, kamasutra-beurs en de rode wallen staan we allemaal niet raar te kijken, nee joh in een porno vrij land als Nederland kan dat allemaal!! Mensen kijken met een blik van afkeer als jij als jonge moeder je shirt iets omlaag trekt en die ene borst onopvallend te voorschijn tovert om je baby daar aan te laten drinken, je ziet en hoort de mensen om je heen denken : Schandalig,… op een terras, kan die vrouw dat niet gewoon thuis doen, waarom geeft ze niet gewoon een fles!!!
Lieve mensen ik ben moeder ik breng mijn dochter groot met het beste wat er is: moedermelk!! Ik geef borstvoeding en ik ben er trots op!!!