Bondscoach Blind en De Edelfigurant-IJslanders

Chris Snoflinga 3 sep 2015

Vijf Nederlandse politici namen deel aan de laatste Oranje-training achter gesloten deuren.
Een zogenoemde besloten training: de focus van Oranje op IJsland gericht.
Besloten trainingen zijn geregeld net zo betrouwbaar als uitgelekte Prinsjesdagcijfers.
Ik vind dat een prettig idee. Veilig. Als niet alles-altijd direct op straat ligt…
Het is goed toeven in een land waar dit allemaal waterdicht-geregeld is. Ook filmrolletjes en geluidsbanden komen gelukkigerwijs maar sporadisch op straat te liggen, het merendeel raakt zoek.

Althans, zo ging dus het woensdagochtend-rondom-het-speelveld-van- Quick Boys in Katwijk-gerucht.
Vijf Nederlandse politici waren herkend te Katwijk (aan zee)-centrum.
Buiten verkiezingstijd? Geruchten gonzen, als bijen.

Mark Rutte was gezien in een speelgoedwinkel – ” Hij keek anoniem rond, zonnebril en petje op… ” – waar hij gefascineerd vliegers bekeek.
Dion Graus was ge-snapshot in de plaatselijke dierenwinkel Beestenboel Overrijn ( “‘T leek net of die dwerghamster Graus wél begreep? Net alsof Graus met zijn ADHD-vinger die dwerghamster wilde wijzen op alle schoonheid van nog voldoende lege plekken in die kooi… Aparte man, ook in het echie”).
Geert Wilders las bij Petra Kappers onder het genot van een kopje koffie Privé (” Alleen de contouren graag, jongedame. ‘ T blond doe ik geregeld zelf. Daar kan ik een buitenstaander beter niet aan laten lopen kloten – ik heb een zeer gevoelige haargrens “).
Fred Teeven en Ton Elias waren-samen gespot op het terras bij De Burger King. Een jeugdige bedieningsmedewerker toekomstig-VWO zei tegen een collegaatje: ” Tafel zes? Volgens mij zo’n ingeslapen Gay-koppel van ergens uit de provincie… Die raken de ander aan de straatstenen niet meer kwijt. Mooi toch, onvoorwaardelijke Liefde! ”

De laatste training voor het belangrijke voetbaltreffen in de Amsterdam AreNa, tussen de steeds vaker Oranje-welpjes en de IJslandse-Onverzettelijkheid, zal hier inhoudelijk verder niet al te uitvoerig besproken kunnen worden: Het landsbelang is in het geding!

Wat wél uit de Besloten training naar voren kwam is dat De Vijf Figurant-IJslanders – allen gekleed in het originele uit-tenue van IJsland – opgetrommeld waren om de fysieke weerbaarheid van onze Oranje-welpen nog eens nader op de proef te stellen.
Wilders en Graus liepen continu te schreeuwen, maar deze keer in opdracht van De Bondscoach:
” Doe wat jullie altijd DOEN maar HARDER Meer-MEER, Niet Minder! GO-GO-GO!”