Mag het ietsje minder?

Ja. Natúúrlijk wil ik morgen een verse bloem meenemen voor de stagiaire die afscheid neemt. En uiteraard ook een plastic bloem voor die juf die allergisch is voor echte bloemen, en ook afscheid neemt. Met plezier heb ik immers ook een euro én een uitgeprinte foto aangeleverd voor die andere juf die morgen afscheid neemt. Ja, uiteraard koop ik graag even een kadootje voor die drie kinderfeestjes van morgen en overmorgen. Waarvoor we vandaag de uitnodigingen kregen. Sereen glimlachend loop ik voor de derde keer deze week de Intertoys binnen. Al moet ik even diep graven voor wie ik hier ook alweer kwam.
Met liefde geef ik mij oudste kind morgen zwemkleding en zonnebrand mee. En kinderen 2 plus 3 gisteren sportkleren en een lunchhapje zonder snoepje. Morgen mogen zij trouwens leesboeken en spelletjes meenemen. Heel graag help ik kind 4 nog even kleding uitzoeken voor de themadag van morgen. Zij mag een pauzehapje mee, mét snoepje. Met uiterst veel genoegen kijk ik naar musicals (sportieve kleren mee, een lunchhapje met veel fruit, geen geld), afzwemmen (een t shirt met lange broek mee, ondergoed en waterschoenen) en een judo-examen (geld mee voor twee bruine slippen).

Ik zal niet alle overige onmisbare activiteiten noemen hier. Een kleine selectie volstaat: de rapportbesprekingen, de schoolarts (uiteraard met het groene boekje en ingevulde vragenlijst), de orthodontist, de markt morgen op school, de afscheidslunches, het bedrijfsfeest, stranddagen met vrienden en familie, logeerpartijen, bruiloften, kermissen, afscheidsdagen met het sportteam, extra zomertrainingen, apenkooi bij de gym, watergevechten in groep 7, een wit t-shirt op maandag, een stoer broekje op dinsdag, een extra tas mee op woensdag, een BBQ op donderdag.. Helemaal leuk. Leuk, leuk, leuk. Toch heb ik gedurende deze enorme tsunami-van-leuk-leuker-leukste-activiteiten-en-dingen-die-echt-nog-even-moeten-voor-de-vakantie een redelijk vaag terugkerende gedachte:
MENSEN* MAG HET ALLEMAAL IETS MINDER ZIJN???!!
*Inclusief ikzelf.