Ik weet toch alles beter!

Ingrid Aanen 13 jul 2015

Wat is er toch een hoop kennis aanwezig in Nederland. Regelmatig kom ik ze tegen op hun platform het internet, de betweters. Elkaar ophitsend, die alles, echt alles anders zouden doen. Neem nu het Griekse drama dat vele kanten heeft. Bijzonder knap vind ik het dat er mensen zijn die het allemaal overzien, die ook van tevoren al weten wat de gevolgen zullen zijn van de nu eventueel te nemen maatregelen. Zichzelf overschreeuwend zullen ze hun mening wel even kenbaar maken.

Vele artikelen heb ik al gelezen over Griekenland en de EU. Hoe meer ik er over lees hoe meer ik begrijp hoe ingewikkeld het allemaal in elkaar zit en dat we met processen te maken hebben die nog niet eerder hebben plaatsgevonden. Menig journalist pakt een onderdeel van dit geheel en werkt dit uit tot een leesbaar artikel waardoor jij en ik bepaalde acties beter zouden kunnen begrijpen. Altijd hongerig naar meer kennis ben ik blij met wat meer inzicht, totdat ik de reacties er onder mag aanschouwen. Het is overduidelijk dat ik er weer eens niks van heb begrepen. Het bewuste artikel klopt totaal niet volgens de reageerders.

Als ik de reacties wat beter bestudeer moeten de meeste reageerders toch op verschillende gebieden afgestudeerd zijn, als je de hoeveelheid zaken ziet waar ze verstand van hebben. Wat me ook opvalt is dat de meeste reageerders allemaal denken vooral zelf heel veel tekort te komen en het is ook allemaal de schuld van de regering, de politiek in het algemeen, de Grieken, de EU, Amerika, Israel ja van wie niet eigenlijk? De ene complottheorie na de andere volgt elkaar op. Iedereen spant samen tegen deze arme mensen, (hé het ging toch over Griekenland?) die toch zeker ook hun eigen mening mogen spuien?

Wat ik me dan afvraag als je echt achter jouw mening staat en de dwang niet kunt onderdrukken om deze veelvuldig op Twitter bijvoorbeeld te kwakken waarom doe je dat dan niet onder je eigen naam maar onder van die zo overduidelijke onzin profielen?

Journalisten en economen trekken zich gelukkig niets aan van de oorlog die regelmatig woedt onder hun artikelen en blijven doorgaan om onderwerpen te duiden. Graag zal ik ze blijven lezen en proberen te begrijpen. De reacties zal ik voortaan overslaan. Ik kan maar een bepaalde hoeveelheid domheid en agressie per dag aan.

Reageer op artikel:
Ik weet toch alles beter!
Sluiten