Hoezo oud

Marrica 13 jul 2015

Vanmorgenvroeg wandel ik de Lidl binnen. Er zijn badpakken in de aanbieding en ik heb een nieuwe nodig. Ik ga naast een dame staan die al driftig aan het zoeken is in een volle bak, en ik kijk met haar mee. Maar ik zie al gauw dat die neon kleuren niets voor mij zijn. "Ze zijn wel fel van kleur he", zeg ik tegen haar, ik loop daar niet meer in op mijn leeftijd. Verbaasd kijkt ze me aan. Dat valt volgens mij reuze mee, verklaart ze. Ik glimlach haar breed toe, (ik ben dol op zulke mensen) maar ze praat alweer verder. Ik zoek er een voor mijn dochter, zegt ze, die is 74, terwijl ze alle badpakken bekijkt voor de juiste maat, Mijn ogen worden groter. 74??? Hoeveel jaar bent u dan als ik vragen mag? Met pretlichtjes in haar ogen antwoord ze. "Ik ben 98." Nu worden mijn ogen echt schoteltjes.

"Ik ben met de taxi uit Hilversum gekomen want deze winkel is groter dan die bij mij en dan is er ook meer keus denk ik, en straks ga ik weer met de taxi terug naar huis."

Met een blij gevoel help ik haar verder zoeken in de bak naar een maat waar haar dochter van 74 in past. Ze neemt voor de zekerheid 2 maten mee, en loopt kwiek naar de kassa om te betalen. Ze maalt er niet om dat haar dochter in neon kleuren het zwembad in moet
Geweldig.
Zo wil ik ook 100 worden.