BAR-BARA, HEB JIJ HAAR AL ONTMOET?

Jason Calisthenics 1 jun 2015

Daar staan we dan. In gedachten verzonken glijden mijn ogen langs de menigte die op ons event is afgekomen. Een man of 200 schat ik. Ik zie oude maar ook nieuwe gezichten. Kijk de Bar-atleten daar nou eens staan. Team Bar-vision, Calisthenics Zeist, Dutch Barstarzz, Calisthenics Weert, Team Kratos, United Calisthenics & Beach Barz Nesselande. Verschillende teams die met z’n allen 1 movement vormen. 4 jaar geleden had ik dit niet durven dromen. De beweging die op gang is gekomen is voor mij onbeschrijfelijk. Zo verschillend als we zijn, zijn we allen 1. One body, one spirit, one love! Ik ben trots op wat wij met z’n allen bereikt hebben. En dit is nog maar het begin.

Uitgelaten staan de teams achter de dranghekken. Klaar om zich weer over te geven aan Bar-bara. Er wordt uitbundig gelachen en gesproken. Dit is dus wat Bar-bara met ons doet. Ze veranderd mensen levens. Mannen, vrouwen en kinderen brengt ze in beweging. Ja, Bar-bara is wereldwijd geliefd. Hier in Nederland is ze nog maar net neergestreken en nu al heeft ze velen van ons betoverd.

Wie is Bar-bara en waar komt ze vandaan? De één zegt Amerika en de ander zegt… Tja, niemand weet het precies. Wat ik wel weet is als je haar ontmoet dan wil je haar nooit meer laten gaan. Het liefst wil je haar in je buurt en haar elke dag even aanraken. Je kan haar tegenkomen in parken, op pleinen en soms als je geluk hebt staat ze in je achtertuin. Bar-bara is mysterieus, hard als staal maar ooh zo mooi als je haar ziet. Sommigen raken verslingerd aan haar. Maar anderen keren haar de rug toe omdat ze het niet aankunnen om met haar te hangen. Daar heb je wilskracht en discipline voor nodig. Bar-bara! Iedereen houd van Bar-bara. Ze brengt het beste in ons boven. In haar bijzijn wil je alleen maar shinen en je grenzen verleggen. Ze inspireert je van top tot teen waardoor je de bar steeds hoger legt en jezelf tot het uiterste pusht. Ze maakt je sterk & lift je op. Ja, dat alles doet Bar-bara. Iedereen moet de kans krijgen haar eens te ontmoeten.

Naast mij hoor ik iemand rondvragen of er nog wedstrijden gehouden worden vandaag. Ja, hoorde ik een ander zeggen, een Strict en een Freestyle battle. En de demo’s worden verzorgd door Jay Barstarzz , Mike Bigiman en Jason Calisthenics. Plotseling werd ik bij het horen van mijn naam terug geroepen van uit mijn gedachten tot de werkelijkheid. Bij het inzetten van de muziek voelde ik mezelf bijna in trance richting de barz lopen. Yeah, demo time! Tijd voor Bar-bara!