DE VERKENNERS

DE VERKENNERS.

Nederland is verstrikt geraakt in het doolhof van goede intenties.

Ingrid Cooper

Nederland zoekt verkenners, die het LEF hebben om de omgeving het liefst tot aan het Beloofde land in kaart te brengen.
Nederland is verstrikt geraakt in het doolhof van goede intenties, en achterop geraakt wat betreft de zorg voor miljoenen die aan hun zorg zijn toevertrouwd, en zonder een goede en betrouwbare gids komen ze er niet meer uit.
De verkenners die de klus moeten gaan klaren, hebben geen idee wat hun te wachten staat maar willen het in ieder geval proberen, en als het even meezit het er levend van afbrengen.
Ze zijn er op voorbereid dat ze een beetje zullen moeten liegen, over de onderweg tegengekomen reuzen, omdat ze weten dat het volk anders meteen rechtsomkeert zal maken.
Ook moeten ze een klein beetje overdrijven, over de grootte van de gevonden vruchten, dat doet het altijd goed want iedereen loopt graag wat harder als er wat te halen valt.
De instructies die meegegeven zijn, zijn duidelijk: heb het LEF eens om terug te keren zonder een goed rapport.
Omdat ze vol goede moed zijn over de afloop waarbij al bij voorbaat vast staat, dat de missie een succes zal zijn beginnen ze met hun metgezellen aan de verkenning.
Velen zinken bij de eerste beste gelegenheid al in het moeras van ontmoediging, andere raken het spoor bijster en zien door de bomen het bos niet meer, de meerderheid raakt verstrikt in alle leugens en tegenstrijdigheden die ze onderweg tegenkomen.
Niets is wat het lijkt, zodra ze uit het zicht verdwenen zijn, met LEF alleen red je het niet
Voorbereid op het ergste en bereid om gedetailleerd verslag uit te brengen, valt elke beschrijving in het niet.
Hoe beschrijf je, dat een hele samenleving op instorten staat. Dat heilige huisjes niet meer bestaan, dat de instituten van de vooruitgang hun deuren sluiten voor hen voor wie ze hadden moeten zorgen. Hoe beschrijf je het schouwspel van zo velen aan hun lot achtergelaten gewonden en stervenden, die de crisis niet zullen overleven
Het Apocalyptische landschap van de 21ste eeuw, waarbij het eigenbelang het duidelijk heeft gewonnen van de gemeenschapszin.