Het incapabele ouderschapsverbod

ryan.richardson.35513 28 apr 2015

Hoe is het mogelijk dat iedereen in Nederland een kind mag krijgen en opvoeden? Minderjarig, geestelijk gehandicapt, ontoerekeningsvatbaar. Het maakt niet uit. Iedereen mag een baby baren. In mijn optiek is de opvoeding van een kind de belangrijkste verantwoordelijkheid van de mensheid. Maatschappelijke problemen als: criminaliteit en gebrek aan normen en waarden zijn het gevolg van het frankenvrij-kinderbaar-systeem.

Papa die zijn ouderschapscertificaat na zes maanden inruilt voor een goed stel Nike Runners. Mama die een Vesuvius uitbarsting aan hasj en shag spuwt over de Woezel en Pip kleurplaat van zoonlief. En opa en oma die met de gebakken peren het kind proberen groot te brengen. Ik vind dat er voorzorgsmaatregelen moeten komen.

Ben je 18 jaar of jonger? GEEN KIND. Ben je alcohol, drugs of gokverslaafd? GEEN KIND. Heb je een dusdanig delict gepleegd? ABSOLUUT GEEN KIND!

Het slagen voor je scooterrijbewijs is nog moeilijker dan het behalen van het ouderschap. Ben je niet capabel genoeg om een scooter te berijden? Simpel, geen licentie om de weg te bevruchten. Ben je daarentegen niet capabel genoeg om een baby op te voeden? Gewoon proberen joh! Wanneer het niet lukt schakelen we jeugdzorg wel in. Een beetje variatie kan vast geen kwaad voor het kind…

We weten toch allemaal dat kinderen structuur nodig hebben?
Kinderen zijn de toekomst. Het fundament van de samenleving. Tuurlijk komt het weleens voor dat stabiele, educatieve ouders met een goede opvoeding een probleemkind op deze aardkloof poepen, maar de kans is in verhouding zoveel kleiner. De kans dat het fout gaat is bijvoorbeeld groter bij instabiele onwetende ouders die uitsluitend denken dat naar Monkey Town gaan, kinderzwemmen en een stukje wandelen de volledige ouderschapstaak is.

Het kind heeft recht op een veilige en gezonde omgeving. Voorkom wegrenvaders en blowmoeders in spe en teken deze petitie. De petitie die zegt dat er een halt moet komen op incapabele ouders. De petitie die zegt dat voorzorgsmaatregelen voor het ouderschap de enige manier is om de maatschappelijke lepra te stoppen. Maatschappelijke problemen waar mannen als Mark Rutte, Diederik Samson en Alexander Pechtold geen oplossingen voor weten.

Nederland wij hebben het incapabele ouderschapsverbod nodig!