Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Sport 14 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Rotterdam maakt zich op voor kampioensfeest Feyenoord

Tienduizenden supporters komen vandaag samen in Rotterdam om het mogelijke kampioensfeest van Feyenoord te vieren. Als de club die vandaag de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles wint, dan is Feyenoord kampioen van Nederland.

In stadion De Kuip volgen bijna 50.000 supporters de wedstrijd die om 16.45 uur begint en al maanden uitverkocht is. Verspreid over de stad kijken nog eens vele duizenden supporters op grote schermen naar de wedstrijd. Bij de meeste locaties waren de kaarten voor die bijeenkomsten al dagen van tevoren uitverkocht. Bij winst zal het centrum van de Rotterdam vanavond naar verwachting vollopen met uitzinnige Feyenoord-supporters.

https://twitter.com/Feyenoord/status/1657283534904762368

Duik in de Hofpleinfontein

In Rotterdam weten ze het zeker: het kampioenschap komt eraan. De gemeente heeft daarom uit voorzorg de Hofpleinfontein al gereinigd zodat de fans veilig de traditionele duik in de fontein kunnen nemen. Ook zijn objecten waar mensen zich aan kunnen verwonden, zoals de ornamenten van de fontein, weggehaald.

De politie zet daarnaast honderden mensen in om het feest in goede banen te leiden. Ook staan de mobiele eenheid en politie te paard paraat. De Rotterdamse politiechef Fred Westerbeke heeft beloofd dat er zal worden opgetreden tegen eventuele antisemitische spreekkoren. Vorig weekend pakte de Amsterdamse politie 154 aanhangers van voetbalclub AZ op vanwege het scanderen van antisemitische leuzen in aanloop naar de voetbalwedstrijd Ajax-AZ.

Tienduizenden Feyenoord-supporters verwacht bij huldiging

De huldiging van de landskampioen is morgen om 12.00 uur op het bordes van het stadhuis aan de Coolsingel. Ook dan worden er weer tienduizenden feestvierders verwacht. Vanwege de verwachte toeloop worden op meer plaatsen in het centrum, zoals de Binnenrotte, videoschermen geplaatst waar mensen de huldiging kunnen volgen. De gemeente heeft voor dit tijdstip gekozen vanwege de goede ervaringen uit 2017. Toen verliep de huldiging van Feyenoord, bezocht door naar schatting 150.000 mensen, vrijwel vlekkeloos.

De NS zet morgen meer en langere treinen in rond Rotterdam. De spoorvervoerder denkt veel voetbalsupporters te vervoeren als Feyenoord maandag wordt gehuldigd en adviseert reizigers om morgen niet de trein naar Rotterdam te nemen als ze niet naar de huldiging gaan. In Rotterdam rijdt stadsvervoerder RET met een aangepaste dienstregeling. Er rijden meer metro’s tussen 09.00 uur en 16.00 uur. Omdat het centrum die dag afgesloten is, moeten reizigers rekening houden met omleidingen rond de Coolsingel en het Hofplein.

https://twitter.com/Rdamonderweg/status/1657368600448049153

Melkmeisje achter presentatrice zorgt voor verbazing bij kijkers Songfestival: ‘Wat doet dat mens daarachter?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.