Job Halkes
Job Halkes Binnenland 15 mei 2017 / 15:46 uur

Feyenoordsupporters: Dit vergeten we nooit meer

Honderdduizenden mensen met een Feyenoordhart waren maandag extra vroeg opgestaan om hun helden toe te juichen op de Coolsingel. De eerste supporters stonden rond half zes al voor de hekken te wachten, die pas om half negen open gingen. Anderhalf uur later was er geen plekje meer te vinden op de Coolsingel. Metro sprak een aantal fans die vroeg waren opgestaan voor deze historische dag.

‘We wilden op tijd bij de huldiging zijn’

Megan Vogels (19) en haar zwager Patrick Zwaard (30) hebben heerlijk geslapen. „Wel wat kort”, erkent Megan. „Het is niet heel laat geworden, want we wilden hier op tijd bij zijn”, vult Patrick aan. De twee zijn vroeg uit Maasland vertrokken om niets te hoeven missen. „We willen het wel goed zien.” Met hun familie hebben ze het kampioenschap zondag thuis flink gevierd. Patrick: „Ik was heel zenuwachtig, maar na de snelle 1-0 en 2-0 was dat weg. Wat we na de huldiging gaan doen weten we nog niet. We zien wel.”

‘Zoon beloofd om naar de Coolsingel te gaan’

Roel van Loosbroek (11) is met zijn vader Antal (42) op de Coolsingel. Op zijn rugzak zit een briefje met daarop een boodschap voor de juf dat hij vandaag niet komt „Ik heb verlof gekregen van school om hierbij te zijn.” Zijn vader is niet zo’n grote voetbalfan, maar een belofte aan zijn zoon noopte hem tot vroeg opstaan. „Dat verlof hebben we twee weken geleden al geregeld. Ik heb geroepen dat als ze kampioen zouden worden we naar de Coolsingel zouden gaan. Zelf heb ik ook bijzonder verlof op moeten nemen, maar ik sta hier met veel plezier.”

‘We hebben lekker in de Hofpleinfontein gedoken’

De drie vriendinnen Tessa Griffioen (24), Lente Polonia (31) en Suzanne van Laarschot (25) zijn ook vroeg uit de veren. „Lente en ik komen uit Spijkenisse en zijn om half zeven opgestaan”, vertelt Tessa. Suzanne woont in Rotterdam, maar was ook vroeg op. „Hier wilden we vroeg bij zijn, want dit wil je meemaken.” Tessa is nog een beetje schor van zondag: „We hebben de wedstrijd in Ahoy gekeken en daarna zijn we naar de stad gegaan. We zijn onder meer in de Hofpleinfontein gedoken. Het was fantastisch.”

‘Dirk Kuyt is voor mij een echte held’

Met zijn zoon Niek (14) is Marco Kwanten (48) uit Delft afgekomen op de historische huldiging. Beiden vonden het niet erg om vroeg op te staan voor een goed plekje. „Want het is voor Feyenoord”, aldus Niek. De man die drie keer scoorde in de kampioenswedstrijd is zijn favoriet. „Dirk Kuyt is echt mijn held. Hij staat ook op mijn shirt.” De twee hebben zondag in spanning voor de tv gezeten. „Maar de snelle 1-0 bracht meteen rust”, aldus Marco. Hij is blij dat hij zijn zoon kan laten zien wat voor feest het kan zijn. „Nu hopen dat we binnen drie jaar hier weer staan.”

‘Op dit moment hebben we 18 jaar lang gewacht’

De tweeling Sara en Lobke Verboom (22) komen uit de omgeving van Utrecht. Lobke: „Hier hebben we achttien jaar op gewacht, dus vroeg opstaan voor een goede plek was niet erg.” De twee waren 4 toen Feyenoord voor het laatst de schaal in bezit had. Sara: „Dat hebben we niet bewust meegemaakt, maar dit wel.” Feyenoord zit de zussen in het bloed. Lobke: „We hebben gisteren met de hele familie gekeken. Na de wedstrijd hebben we gefeest en gehuild. We gaan al van jongs af aan regelmatig naar de Kuip. We gaan dit nooit meer vergeten.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Feyenoordsupporters: Dit vergeten we nooit meer
Sluiten