Erik Jonk
Erik Jonk Sport 7 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Alistair Overeem vs Badr Hari: ‘Zaterdag zien wie het gewonde dier is’

Kickbokser Alistair Overeem vindt dat zijn gevecht met Badr Hari morgen in het Arnhemse Gelredome „technisch gezien de strijd om de wereldtitel is”. Waar het de twee werkelijk om gaat, is natuurlijk simpelweg de winst. Of het nou om een wk-titel gaat of niet. „Zaterdag blijkt wie het gewonde dier is.”

De 42-jarige Overeen had op dit moment liever tegen regerend wereldkampioen Rico Verhoeven willen vechten, maar daar kwam het niet van. Omdat de titelhouder eigenlijk elk jaar zijn kampioenschap moet verdedigen en Verhoeven dat niet doet, vindt Overeem Verhoeven niet meer de wereldkampioen. Badr Hari is het in Arnhem dus geworden. Hopelijk gaat er daar beter aan toe dan in maart tijdens zijn gevecht in het Belgische Hasselt. Bij de partij tegen tegen de Pool Arkadiusz Wrzosek braken flinke rellen uit.

Uitzondering voor Rico Verhoeven

Organisator Glory bevestigde op een voorbeschouwende persconferentie die regels, maar topman Scott Rudmann zegt dat Rico Verhoeven daar een uitzondering op heeft gehad. „Hij had een blessure. En omdat hij al tien jaar wereldkampioen is en tegen iedereen heeft gevochten, hebben we besloten hem wat extra tijd en een verdiende pauze te geven. Maar hij zal heel snel de kampioensgordel verdedigen.”

Verhoeven en Overeem zouden eigenlijk vorig jaar met elkaar om de titel strijden, maar Overeem was toen geblesseerd aan zijn rug. Voor de Glory-debutant bestaat er geen twijfel dat hij morgen Hari verslaat en dat hij daarna alsnog van Verhoeven wint in een titelgevecht.

Verhoeven komt eind deze maand eerst in actie op zijn eigen evenement Hit It (Rotterdam Ahoy) tegen Hesdy Gerges, zijn eerste wedstrijd sinds hij vorig jaar oktober met succes zijn wereldtitel zwaargewicht verdedigde tegen Jamal Ben Saddik.

https://twitter.com/MMA__TIME/status/1578368399729516544

„Hij heeft het goed gedaan en alles verdiend want hij heeft zijn gevechten gewonnen”, sprak Overeem later met respect over zijn 33-jarige landgenoot. Overeem baalde wel van de afwijzing van Verhoeven, die volgens hem zijn eigen show en zijn carrière als acteur verkiest boven een titelgevecht. „Dat is wel een beetje gek, sorry Rico.” Hij gaf Verhoeven de bijnaam mister Dancing on Ice, vermoedelijk verwijzend naar het televisieprogramma.

Badr Hari heeft lang niet gewonnen

Amsterdammer Badr Hari koos ervoor om niet te reageren op een vraag over Verhoeven, waartegen hij in het verleden twee keer geblesseerd moest opgeven.

Zowel Overeem als Hari keek met vertrouwen uit naar hun derde onderlinge gevecht ooit van morgen. De staredown zag er ontspannen uit (en dat gaat bij Badri Hari weleens anders). Overeem wees „het gewonde dier” Hari er nog op dat hij sinds 2016 geen wedstrijd meer heeft gewonnen. De voor Marokko vechtende Hari reageerde daarop door te zeggen dat Overeem zelf ook niet kan terugkijken op de beste jaren van zijn carrière en dat „zaterdag blijkt wie nou het gewonde dier is”.

Overeem tekende vorig jaar bij Glory, maar maakte zijn debuut nog niet. Hij is de enige vechter die wereldtitels won in de disciplines K-1, Strikeforce en Dream. In 2008 en 2009 stond hij al tegenover Badr Hari, toen de zwaargewichten allebei een keer wonnen via een knock-out in de eerste ronde.

War on drugs mislukt, dus wil Femke Halsema verkoop coke toestaan: ‘Slap mens’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.