Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Sport 11 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Verstappen niet blij met serie over Formule 1: ‘Na seizoen 1 al verpest’

Vanaf vandaag zie je bij Netflix het nieuwste seizoen van Drive to Survive, over het reilen en zeilen in de Formule 1. Met name de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen het afgelopen raceseizoen staat deze keer centraal. Maar Verstappen is allesbehalve blij met de serie.

In eerdere seizoenen werkte de Nederlander niet mee, dat zal deze keer niet anders zijn. De Red Bull-coureur kijkt de serie wel, ondanks dat hij er dus zelf niet in te zien is. Dat vertelde hij tijdens de testdagen in Bahrein. „Om te zien hoe over de top het is.”

Verstappen: ‘Ik wil gewoon feiten’

Vandaag verschijnt alweer het vierde seizoen van de serie. Maar als het aan Verstappen ligt, was de serie nooit zo ver gekomen. „Ik denk dat het na seizoen één al verpest was”, zegt hij dan ook. „Ik ben een vrij nuchtere kerel en ik wil gewoon feiten en geen hype.” Verstappen kruipt vandaag, op dag twee van de testen, ook achter het stuur. Gisteren was zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez aan de beurt.

In Drive to Survive interviewen de makers verschillende coureurs over hoe het er achter de schermen van de Formule 1 allemaal aan toe gaat. Naast Verstappen zijn er ook andere racers die niet meedoen of hun samenwerking met de serie inmiddels hebben stopgezet. Ook zij zijn van mening dat sommige dingen worden uitvergroot of overdreven.

Maar alhoewel sommige coureurs zelf dus geen van fan Drive to Survive zijn, heeft Netflix wel een grote hit in handen.

Spanning tussen Verstappen en Hamilton

Dat er in het afgelopen raceseizoen spanning was tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, hoeven we je niet te vertellen. Na een tumultueuze slotdag in de GP van Abu Dhabi versloeg de Nederlander de Brit in de allerlaatste ronde. Sindsdien is het angstvallig stil rond Lewis Hamilton. Begin februari liet de Mercedes-coureur voor het laatst iets van zich horen (destijds na twee maanden radiostilte). Maar hij maakt geen woord vuil aan de race die hij verloor. Eerder ging het gerucht dat de Brit mogelijk wilde stoppen met racen.

Gruwelijke verhalen in misdaadserie CrimeDocs: ‘Waarheid is erger dan wat je in fictie kunt bedenken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Verstappen niet blij met serie over Formule 1: ‘Na seizoen 1 al verpest’
Sluiten