Redactie Metro
Redactie Metro Sport 24 okt 2021
Leestijd: 2 minuten

Rico Verhoeven verslaat Jamal Ben Saddik in spectaculair gladiatorengevecht

Rico Verhoeven heeft voor de tiende keer zijn wereldtitel bij GLORY verdedigd. En met succes. Tijdens een spectaculair titelgevecht tegen Jamal Ben Saddik lukte het Verhoeven om na vier loodzware rondes te winnen van zijn tegenstander.

Opnieuw bewees Verhoeven gisteren in een goed gevuld Gelredome dat hij een ijzersterke conditie heeft. Hoe langer een gevecht duurt, hoe meer kans hij heeft. Maar een makkelijke wedstrijd was het niet. De Belgische uitdager, Jamal Ben Saddik, raakte Verhoeven hard in de slotfase van de eerste ronde. En ook in de twee ronde sloeg hij toe.

Diepe snee onder linkeroog van Verhoeven

Verhoeven liep daardoor een diepe snee onder zijn linkeroog op. Het bloed stroomde over zijn wang, maar hij vocht door en raakte de Belg van Marokkaanse afkomst in de derde ronde stevig met een knie. Met een dicht linkeroog knokte de Brabander verder. Ben Saddik raakte vermoeider en vermoeider en werd in de vierde ronde uitgeschakeld.

Verhoeven is al sinds 2014 onafgebroken wereldkampioen. Hij heeft zich voorgenomen minimaal tien jaar aan de top te blijven. Eigenlijk zou hij tegen Alistair Overeem vechten. Toen die zich anderhalve week geblesseerd afmeldde, bleek Ben Saddik bereid in de ring te stappen.

Saddik zat anderhalve maand in hechtenis

De 31-jarige Belg won in 2011 van Verhoeven en verloor in 2017 zijn tweede gevecht tegen de koning van het kickboksen. Hij vocht de afgelopen drie jaar geen wedstrijden. Ben Saddik overwon in die periode kanker en rekende af met een depressie. Hij zat ook anderhalve maand in hechtenis vanwege vermeende betrokkenheid in de grootschalige ‘Operatie Sky’, naar de door criminelen gebruikte cryptodienst die door de politie werd gekraakt.

Ben Saddik wist dat hij het gevecht zo snel mogelijk moest beslissen. Hij begon voortvarend, maar miste na twee rondes kracht en adem om Verhoeven definitief te breken. Mogelijk wordt Gökhan Saki de volgende tegenstander van Verhoeven. De Nederlander van Turkse afkomst vierde zijn rentree in de ring met een zege op de Brit James McSweeney.

Hanengevecht? Moddergooien tussen rivalen Rico Verhoeven en Jamal Ben Saddik

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.