Redactie Metro
Redactie Metro Sport 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de rijkste sporters ter wereld die ondanks corona meer verdienden

Hoewel sommige mensen door de coronacrisis iets meer op de centen letten, lijkt hier bij de rijkste sporters geen sprake van. De best betaalde atleten ter wereld verdienden het afgelopen jaar namelijk een kwart meer. De Ier Conor McGregor verdiende het meest.

Dat schrijf het tijdschrift ForbesGezamenlijk verdienden de topsporters 1,05 miljard dollar extra, wat neerkomt op ongeveer 840 miljoen euro. Dit steeg met 28 procent ten opzichten van vorig jaar. De grootverdiener uit de lijst is MMA-vechter Conor McGregor. Het tijdschrift stelt jaarlijks een ranglijst op met de best verdienende atleten.

McGregor, Messi en Ronaldo rijkste sporters

Deze internationale sporthelden merken weinig van de financiële perikelen rondom de pandemie. Forbes schrijft dat vier van de ‘welvarende’ sporters het afgelopen jaar meer dan 100 miljoen dollar verdienden. En dat is een record.  McGregor zit aardig goed in z’n ‘slappe was’. Hij schreef dit jaar 180 miljoen dollar op zijn rekening bij. Daarvan verdiende hij veel geld met een kooigevecht. Maar ook de verkoop van zijn eigen whiskymerk leverde een aardig zakcentje op.

Achter McGregor volgen voetballers Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. Messi verdiende 130 miljoen dollar en Ronaldo kon 120 miljoen dollar op zijn rekening bijschrijven. Velen bestempelen hen als de beste voetballers te wereld.

Top tien van best verdienende sporters

Vorig jaar stond tennisser Roger Federer bovenaan de ranglijst. Hij zakte dit jaar naar de zevende plek. Zijn jaarlijkse inkomsten daalden van 106 miljoen dollar naar 90 miljoen dollar. Dit is te wijten aan zijn afwezigheid tijdens het tennisseizoen. De topsporter had een knieblessure. Maar Federer verdient aardig bij met sponsorovereenkomsten met Rolex, Credit Suisse en Uniqlo.

Dit zijn de tien best verdienende sporters te wereld:

  1. Conor McGregor  – MMA-vechtsport
  2. Lionel Messi – Voetbal
  3. Cristiano Ronaldo – Voetbal
  4. Dak Prescott – American Football
  5. Lebron James – Basketbal
  6. Neymar – Voetbal
  7. Roger Federer – Tennis
  8. Lewis Hamilton – Formule 1
  9. Tom Brady – American Football
  10. Kevin Durant – Basketbal

Vrouwelijke topsporters

Wellicht valt op dat er geen vrouwen op de ranglijst van rijkste sporters staan. In augustus vorig jaar stond Amerikaans-Japanse tennisser Naomi Osaka op de vrouwelijke ranglijst. Zij verdiende toen 37,4 miljoen dollar. Geen enkele vrouwelijke topsporter verdiende zoveel geld als zij.

In deze stad wonen de meeste miljardairs ter wereld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit zijn de rijkste sporters ter wereld die ondanks corona meer verdienden
Sluiten