Jesse Honcoop
Jesse Honcoop Televisie 14 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Lubach straks bijna dagelijks op NPO 1: ‘Met herhalingen van Andere Tijden’

Arjen Lubach komt volgend jaar terug op televisie met een nieuwe show rond komedie en actualiteit. Met zijn vaste team, waarmee hij ook Zondag met Lubach maakte, is hij straks van maandag tot en met donderdag op NPO1 te zien.

Dat maakte Lubach vrijdagochtend bekend op Instagram.

Nog geen details Arjen Lubach

Over de details van het programma maakt zowel de VPRO als Lubach nog niets bekend. „Op dit moment kan ik niet veel meer zeggen dan dat ik samen met mijn vaste team in 2022 een nieuw, bijna dagelijks programma ga maken”, laat Lubach weten aan het ANP. Maar van gebrek aan onderwerpen is vooralsnog geen sprake, vertelt hij met een knipoog: „De eerste vier seizoenen ga ik vullen met herhalingen van Andere Tijden, maar verder kan ik nog niks loslaten.” Hiermee verwijst hij naar het schrappen van dat programma dat afgelopen maand naar buiten kwam.

https://twitter.com/arjenlubach/status/1393112853788430336

Geruchten over nieuwe show

Geruchten dat Lubach een dagelijkse show zou krijgen, deden al een tijdje de ronde. Maar lange tijd zei de presentator dat het in Nederland onmogelijk is om een dagelijks komisch programma over de actualiteit te maken, zoals in Amerika. De vraag blijft dus in hoeverre de nieuwe show het Amerikaanse voorbeeld gaat volgen.

De hele week hield Lubach zijn Instagramvolgers in spanning met cryptische boodschappen. Zo plaatste de Groninger maandag een foto met alleen het woord ‘maandag’, dinsdag volgde een foto met ‘maandag dinsdag’ en zo ging hij door tot en met donderdag. Vrijdagochtend voegde hij ‘2022 NPO 1 VPRO’ toe aan het lijstje. Daarmee bevestigde hij de wens van vele kijkers, die hoopten op een snelle terugkeer.

Zondag met Lubach

Lubach nam in maart na dertien seizoenen afscheid van zijn populaire wekelijkse VPRO-programma Zondag met Lubach. De satirische show, die in 2017 de Gouden Televizier-Ring won, wist door de jaren heen steeds meer kijkers te trekken. Het satirische programma begon in 2014 met zo’n 400.000 kijkers en zwaaide in maart af met ruim 1,8 miljoen kijkers. De stijgende kijkcijfers dankte Zondag met Lubach onder meer aan De Wereld Draait Door, waarin in de beginjaren geregeld aandacht werd besteed aan de satirische show.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Lubach straks bijna dagelijks op NPO 1: ‘Met herhalingen van Andere Tijden’
Sluiten