Metro en ANP
Metro en ANP Sport 21 dec 2020 / 12:45 uur

Darters ‘moeten’ met kerst in hotel blijven, ‘moeilijk om familie achter te laten’

De chaos lijkt te zijn uitgebroken in het Verenigd Koninkrijk. Er worden voedseltekorten verwacht voor kerst, de vliegreizen worden belemmerd en nu moeten de darters ook nog eens in het hotel blijven met kerst.

De deelnemers aan het WK darts in Londen wordt ten zeerste aangeraden tijdens de vrije kerstdagen in het spelershotel te blijven. Die oproep volgt nadat er delen van Engeland waaronder de hoofdstad strengere maatregelen in werking zijn getreden vanwege een nieuwe variant van het coronavirus.

Oproep WK darts

De Professional Darts Corporation (PDC) deed de oproep aan de buitenlandse deelnemers, onder wie nog vijf Nederlanders. „Het lijkt erop dat de meesten ons advies volgen”, liet algemeen directeur van de PDC Matthew Porter weten. Als de darters toch beslissen om naar huis te gaan, dan doen ze dat volgens Porter „op eigen risico”.

Lees ook: Deze darter verkleedde zich als The Grinch tijdens dit WK, en niet zonder reden

Met kerst in hotel

Voor darters uit een groot aantal landen is het al niet meer mogelijk voor de kerst naar huis af te reizen nu er met name op het Europese vasteland reisbeperkingen zijn ingesteld. Drievoudig wereldkampioen Michael van Gerwen was zondagochtend naar Nederland vertrokken, maar besloot nog diezelfde dag terug te keren naar Londen uit vrees dat dat later niet mogelijk is. „Oke, dus ik spendeer de kerstdagen in Londen, met de nieuwe regels van vandaag. Heel moeilijk om m’n familie achter te laten, maar ze begrijpen het en steunen me in deze beslissing”, schrijft Van Gerwen op z’n Twitter.

Mensen reageren op het nieuws. „Sorry man, dat je kerst niet met je familie kunt vieren. Win het kampioenschap en neem de trofee mee als cadeau voor je kinderen.”

Nog meer oranje

Behalve de nummer 1 van de wereld zijn nog vier Nederlandse darters actief in Alexandra Palace. Het gaat om Jermaine Wattimena, Danny Noppert, Vincent van der Voort en Dirk van Duijvenbode.

Reisbeperkingen

Ook de vliegreizen vanuit het Verenigd Koninkrijk worden belemmerd. Ondertussen is het vliegverkeer naar Nederland, Duitsland, België, Oostenrijk, Bulgarije, Polen, Italië, Ierland en Finland opgeschort. Maar ook landen buiten Europa laten vliegverkeer uit het Verenigd Koninkrijk niet binnen. Onder meer Canada, Argentinië, Chili, Colombia en Peru kondigden deze maatregelen aan.

Lees ook: Boa Peter van de Anderhalvemeter is de vrolijkste van het land en deelt gele en rode kaarten uit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Darters ‘moeten’ met kerst in hotel blijven, ‘moeilijk om familie achter te laten’
Sluiten