Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 21 sep 2020 / 09:45 uur

Dit viel er op in de Eredivisie: PSV verandert veel, maar doet hetzelfde

Een kenmerkende zege van PSV, ADO die nu al een zeer zwaar seizoen tegemoet lijkt te gaan en de grote uitdagers van de gevestigde orde die moeizaam starten. Kortom: er was dit Eredivisie-weekend weer genoeg om op terug te blikken.

Je kan een trainer halen die een heel andere speelstijl hanteert om te breken met het verleden, maar sommige dingen veranderen gewoon niet. En dus won PSV zaterdag volgens traditie in blessuretijd. De Eindhovenaren rekenden af met FC Emmen in de laatste minuut dankzij een rake kopbal van Maximiliano Romero. De ‘Duitse kwaliteit en mentaliteit’ wordt al langer toegeschreven aan de club, maar nu wordt dat gevoel nog eens versterkt met een Duitse trainer (Roger Schmidt) en linksback Philipp Max, die beide assists leverde.

 

Ondertussen ging de veelbesproken aanwinst doelman Yvon Mvogo gruwelijk in de fout bij de 1-1. Maar net als vorige week tegen FC Groningen bleek zijn fout niet fataal. „Het was botte pech, de bal stuiterde precies op”, zo verdedigde aanvoerder Denzell Dumfries hem. „Ik heb het volste vertrouwen in Mvogo, het is een fantastische keeper.”

ADO nu al in de problemen

ADO Den Haag kent een dramatische start van het seizoen. Dat er twee keer verloren is (2-0 tegen Heracles Almelo en 0-1 tegen FC Groningen), is al problematisch genoeg, maar het spel van de Hagenezen baart nog veel meer zorgen. Tot dusver schoot het pas één keer tussen de palen. Omdat Shaquille Pinas gisteren met een eigen goal Groningen de winst bezorgde, heeft het net zo vaak het eigen als het vijandelijke doel onder vuur genomen. Trainer Aleksandar Rankovic gaf voorafgaande aan het seizoen al aan dat zijn ploeg tijd nodig zou hebben om in vorm te komen, maar als het te lang zo blijft kan die tijd van vorm weleens te laat komen.

Aanvallers van de top gaan onderuit

AZ was er vorig jaar al mee bezig en FC Utrecht wilde het dit jaar doen: de top drie aanvallen. Maar de start van beide – vorige week kwamen ze nog niet in actie – is niet al te best. Utrecht kwam vrijdag bij VVV-Venlo niet verder dan 1-1 en AZ zette thuis tegen PEC Zwolle dezelfde uitslag neer. Vooral de vroege rode kaart van Calvin Stengs was een veel besproken item. Volgens trainer Arné Slot had zijn pupil niet zo zwaar gestraft moeten worden, want de tegenstander had immers amper pijn. Een opmerking, waar hij direct veel kritiek op kreeg. Zelfs van een enkele Franse twitteraar.

 

 

 

 

Overigens gingen niet alleen de belagers van de top drie in de fout. Ook Feyenoord heeft geen honderd procent score meer, nadat FC Twente op bezoek is geweest in de Kuip. De Tukkers hielden de thuisploeg dankzij een bliksemstart op 1-1.

De pegel van Tannane

Het seizoen is pas twee weken oud, maar er is al genoeg om van te genieten. Dit weekend viel bijvoorbeeld de fraaie veeg van Clint Leemans in de kruising op, evenals de fraaie combinaties die tot doelpunten van FC Utrecht en Ajax leidden. Er was echter een die er bovenuitstak als het gaat om mooie doelpunten. Vitesse-aanwinst Oussama Tannane knalde tegen Sparta op schitterende wijze de 1-0 tegen de touwen vanaf een meter of 30.

Lees ook: Dit viel er op in de Eredivisie: droomdebuut en rampreturn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit viel er op in de Eredivisie: PSV verandert veel, maar doet hetzelfde
Sluiten