Erik Jonk
Erik Jonk Sport 21 jul 2020
Leestijd: 1 minuut

Serena Williams richt met gezin voetbalclub voor vrouwen op

Als je ooit met tennissen stopt, dan kun je je nog altijd in het voetbalwereld begeven. Serena Williams doet het, voor vrouwen.

Tennisdiva Serena Williams is namelijk één van de mede-oprichters van een voetbalclub voor vrouwen, die vanaf 2022 in de Amerikaanse profcompetitie moet gaan uitkomen.

Samen met het gezin

Ook haar man Alex Ohanian en haar twee jaar oude dochter Olympia zijn als mede-eigenaar ingeschreven. Andere initiatiefnemers en investeerders zijn de actrices Natalie Portman, Eva Longoria, Jennifer Garner, Uzo Aduba, Jessica Chastain en America Ferrera. Veertien voormalige internationals van het Amerikaanse vrouwenteam hebben zich eveneens verbonden aan het ambitieuze project.

Een foto van een juichende Serena Williams
Als de voetbalsters van Serena Williams de mentaliteit van haar hebben, dan zit het wel goed. Foto: EPA / Lucas Koch

Angel City?

De nieuwe club heeft officieel nog geen naam en thuislocatie bekendgemaakt. De groep eigenaars heeft zichzelf voorlopig ‘Angel City’ genoemd en dat zou kunnen betekenen dat het team in Los Angeles neerstrijkt. Californië heeft momenteel nog geen ploeg in de vrouwenleague (NWSL).

Zelf is Serena nog lekker bezig:

Verandering teweegbrengen

„We komen samen met een collectieve passie om verandering teweeg te brengen”, zei mede-oprichter en voorzitter Julie Uhrman, die ondernemer is in de media- en gamewereld. „Verandering voor onze spelers, verandering voor onze fans en verandering voor onze samenleving. Verandering die vandaag begint.”

Lees ook:  Zonder Black Panther-catsuit is Serena ook een held

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Serena Williams richt met gezin voetbalclub voor vrouwen op
Sluiten