Metro en ANP
Metro en ANP Sport 16 jun 2020 / 20:16 uur

Wielrenner Niki Terpstra in ziekenhuis na zware crash

Wielrenner Niki Terpstra zal dit jaar waarschijnlijk niet meer in actie komen. De 36-jarige Nederlander ligt in het ziekenhuis na een zware crash tijdens de training. Dat maakte zijn vrouw Ramona vandaag bekend op Instagram.

„Helaas zijn de geruchten waar. Niki is vandaag hard ten val gekomen tijdens een fietstraining. Hij ligt in het ziekenhuis en zal hier nog wel een paar dagen moeten blijven. Hij is niet in levensgevaar maar zal wel weer de tijd nodig hebben hiervan te herstellen. Wordt vervolgd.”

Volgens de NOS heeft Terpstra onder meer diverse breuken opgelopen en een klaplong. Ook zou hij een hersenschudding hebben.

Tour de France stond voor Niki Terpstra op de planning

Terpstra was in Nederland met enkele andere renners aan het trainen voor het begin van het tweede deel van het seizoen na de coronapauze. De coureur van Total Direct Énergie zou onder meer deelnemen aan de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, de wedstrijd die hij in 2014 won. Vier jaar later zegevierde Terpstra in de Ronde van Vlaanderen.

Een foto van Niki Terpstra met bemodderd gezicht
Niki Terpstra lacht vaak, maar nu in het ziekenhuis even niet. Foto: ANP / Bas Czerwinski

Terpstra kwam vorig jaar in de Ronde van Vlaanderen ten val waarna hij de strijd moest staken. In het ziekenhuis werd een zware hersenschudding geconstateerd. Daardoor miste hij Parijs-Roubaix. In de Tour de France liep Terpstra nadien een schouderblessure op, ook na een crash, waarna hij opnieuw moest afhaken.

Lees ook: ‘Ronde van Vlaanderen zonder Muur is als een pint zonder alcohol’

Lees ook: Huntelaar: ‘Ik zie mezelf niet meer in een ander shirt dan dat van Ajax’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wielrenner Niki Terpstra in ziekenhuis na zware crash
Sluiten