Kasper Hermans
Kasper Hermans Sport 9 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Bizarre situatie: VVV mag niet voetballen, buurman Gladbach wel

Landsgrenzen houden geen virussen tegen. Toch zijn er aan beide kanten van de grens verschillende maatregelen. Zo begint komende week de Bundesliga, terwijl de Eredivisie al defintief is stopgezet. 

Het gevolg is dat er stilte in De Koel van VVV-Venlo heerst, terwijl 25 kilometer verderop in het Borussia-Park van Borussia Mönchengladbach binnenkort weer gewoon gevoetbald kan gaan worden. „Dat klinkt bizar”, erkent Marco Bogers, directeur van VVV, tegenover de NOS.

Tv-inkomsten

„Het is lastig om daar in de keuken te kijken", vertelt Bogers. „In Duitsland zijn de clubs meer afhankelijk van tv-inkomsten. Bij Gladbach geloof ik voor bijna vijftig procent, bij VVV is dat ongeveer twintig procent van de begroting."

Toch denkt hij dat de Duitsers met gefronste wenkbrauwen naar Nederland kijken. „Ik denk dat ze het een beetje voorbarig vonden dat hier zo snel besloten is om niet te voetballen. Maar wat dat betreft heb je in Duitsland ook best veel mensen die tegen de hervatting van de Bundesliga zijn."

Schmitz

Bij VVV-Venlo heeft de spelersgroep wel de training hervat, net zoals veel andere Eredivisie-teams. Ook kijken de Limburgers naar de toekomst via het aantrekken van de 31-jarige Duitse verdediger Lukas Schmitz dat werd vastgelegd. Hij kwam de afgelopen jaren uit voor het Oostenrijkse Wolfsberger AC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.