Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 mei 2020 / 16:56 uur

Voorbereiding moskeeën op ‘intelligente’ heropening

Verschillende islamitische gebedshuizen bereiden zich alvast voor op een heropening. Zo denken moskeeën Centrum de Middenweg in Rotterdam en de Blauwe Moskee in het Amsterdamse stadsdeel Slotervaart nu samen na over hoe ze de intelligente opening vorm gaan geven.

Dat zal in elk geval geleidelijk gebeuren, meldden ze zaterdag. Beide gebedshuizen gaan 1 juli open.

Honderd bezoekers

De grens van het aantal mensen dat mag worden toegelaten in kerken en moskeeën ligt nu bij dertig. Maar vanaf 1 juli wordt die verhoogd naar honderd.

De Rotterdamse en Amsterdamse moskee willen op vrijdagen twee diensten houden, met dat maximale aantal van honderd bezoekers per dienst. „Het is nooit gebeurd dat er moskeeën zijn die twee keer een dienst organiseren op de vrijdag", zei een woordvoerder hierover.

Registratie

De moskeeën zijn ook bezig met het ontwikkelen van een app die bezoekers zou moeten registreren en ze vervolgens een gebedsplek kan toewijzen.

„De gebedsplekken zullen volgens de richtlijnen worden afgeplakt en wij vragen onze bezoekers hun eigen gebedskleedje mee te nemen. De sanitaire ruimtes – waar de wassing wordt verricht – blijven uit voorzorg gesloten", aldus de woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Voorbereiding moskeeën op ‘intelligente’ heropening
Sluiten