Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 9 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Aantal patiënten op de ic daalt verder: afname van 23

Het aantal coronapatiënten op de intensive care is gedaald naar 541. Dat zijn er 23 minder dan vrijdag, zo meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Van de coronapatiënten liggen er 526 op Nederlandse ic’s, 23 minder dan vrijdag. Op intensive cares in Duitsland verblijven zaterdag nog vijftien Nederlandse coronapatiënten, evenveel als de dag ervoor.

Andere aandoeningen

Op de ic’s liggen ook nog 450 patiënten met andere aandoeningen, 36 meer dan vrijdag. Buiten de intensive cares liggen op verpleegafdelingen 1132 coronapatiënten, 57 minder dan de dag ervoor.

„De afname is in lijn met de verwachting. Intussen nemen de non-Covid-ic-opnames langzaam toe. Een goede naleving van de maatregelen en monitoring van het aantal nieuwe infecties blijven erg belangrijk. Want we moeten de non-Covid-zorg nu weer met urgentie oppakken en de overcapaciteit is nog altijd gering", aldus voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg.

Aantal doden

Ook het aantal gemelde nieuwe doden is zaterdag gedaald van 71 op vrijdag tot 63 op zaterdag. Voor de andere cijfers die eerder op zaterdag naar buiten kwamen klik hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.