Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Binnenland 6 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Toekomst talkshow Khalid & Sophie onzeker na omkopingsbeschuldigingen presentator: ‘Integriteit is essentieel’

Gisteravond kwamen de beschuldigingen van omkoping aan het adres van Khalid Kasem aan het licht. De presentator en oud-advocaat legt daarom zijn werkzaamheden bij talkshow Khalid & Sophie neer, maar het nieuwe seizoen zou deze maand van start moeten gaan.

BNNVARA, de omroep achter de talkshow, kan niet zeggen welk onderzoek moet zijn afgerond voor een definitief besluit wordt genomen over een terugkeer van presentator Khalid Kasem.

Beschuldigingen Khalid Kasem

De oud-advocaat legde zijn werkzaamheden voor de omroep neer omdat hij in verband wordt gebracht met omkoping. Volgens het AD heeft hij tegen Peter R. de Vries, met wie hij samenwerkte, gezegd dat hij een ambtenaar heeft omgekocht. Van dit gesprek zou een opname zijn.

„We hebben in samenspraak met Khalid besproken dat hij zijn taken neerlegt”, stelt een woordvoerder. „Maar het onderzoek zelf is niet aan ons. Dit gaat over zijn werkzaamheden als advocaat.” De Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) liet gisteren aan het AD weten een onderzoek te doen.

Talkshow Khalid & Sophie

Ook de Orde van Advocaten lijkt de zaak te onderzoeken. „We houden deze trajecten goed in de gaten en besluiten samen met Khalid wanneer we weer om de tafel gaan zitten”, aldus de zegsman van BNNVARA.

De omroep kan ook nog niet zeggen op welke termijn er een besluit moet vallen over de eventuele opvolging van Kasem. Het programma Khalid & Sophie gaat 29 januari weer van start, na een winterpauze. BNNVARA liet gisteren weten dat de omroep niet op de hoogte was van de zaak en noemt de beschuldigingen ernstig.

‘Heb me hier nooit schuldig aan gemaakt’

„Voor BNNVARA en haar makers is integriteit essentieel. De beschuldigingen raken deze integriteit en zullen derhalve grondig moeten worden uitgezocht. In afwachting daarvan heeft ­Khalid in goed overleg met BNNVARA besloten dat hij zijn werkzaamheden voor BNNVARA voor nu neerlegt.”

Kasem zelf ontkent de beschuldiging. „Laat duidelijk zijn dat ik mij nooit schuldig heb gemaakt aan ambtelijke omkoping”, heeft hij laten weten aan het AD. Op sociale media reageren mensen genadeloos op de beschuldigingen.

De Slimste Mens-kijkers (weer) niet onder de indruk van deelnemers: ‘Wat is die irritant’

Alexander Pechtold bestempelt verkiezingsuitslag als ‘extreemrechts’ en dat stuit tegen de borst van Oranjewinter-gasten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties